Баница със спанак, сирене и сусам

Необходими продукти:
15 супени лъжици брашно
1 чаена лъжица сода
150 милилитра олио
150 милилитра прясно мляко
4 яйца
1 чаена лъжица сол
250 грама сирене
250 грама спанак
сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Отделете жълтъците от белтъците.
Добавете содата към брашното, налейте млякото, олиото и сложете жълтъците. Разбийте добре с помощта на тел за разбиване на яйца. Трябва да се получи гладко тесто.
Попарете спанака и го нарежете. Прибавете го към получената смес заедно с нарязаното сирене.
Разбийте белтъците до получаването на твърда пяна заедно със солта и внимателно смесете с тестото, което се получава течно.
Покрийте дъното на тава с диаметър 25х30 сантиметра с хартия за печене, намажете с олио и излейте сместа.
Поръсете повърхността със сусам и поставете във фурната, загрята до 180 градуса. Продължителността на печене е около 25 - 30 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТЕРАНОВА ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ КОМПЛЕКС капсули * 50
ЕФИМЕ ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН В6 + В12 + С + ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА капсули * 60
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ФЛОРАДИКС ВИТАМИН B КОМПЛЕКС сироп 250 мл
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
НУТРИКОСТ ОРГАНИК СПАНАК прах 227 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Макарони със спанак, лук и сметана
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Картофени гофрети със сирене и чесън
Коментари към Баница със спанак, сирене и сусам