Баница със спанак, сирене и сусам
Необходими продукти:
15 супени лъжици брашно
1 чаена лъжица сода
150 милилитра олио
150 милилитра прясно мляко
4 яйца
1 чаена лъжица сол
250 грама сирене
250 грама спанак
сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Отделете жълтъците от белтъците.
Добавете содата към брашното, налейте млякото, олиото и сложете жълтъците. Разбийте добре с помощта на тел за разбиване на яйца. Трябва да се получи гладко тесто.
Попарете спанака и го нарежете. Прибавете го към получената смес заедно с нарязаното сирене.
Разбийте белтъците до получаването на твърда пяна заедно със солта и внимателно смесете с тестото, което се получава течно.
Покрийте дъното на тава с диаметър 25х30 сантиметра с хартия за печене, намажете с олио и излейте сместа.
Поръсете повърхността със сусам и поставете във фурната, загрята до 180 градуса. Продължителността на печене е около 25 - 30 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧЕРЕН СУСАМ 100 гр. ЗДРАВНИЦА
СУСАМ НЕБЕЛЕН 400 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ФИТОМЕР ЦИФОЛИЯ ПОЧИСТВАЩ КРЕМ 150 мл
ЛАЙФ ЕКСТЕНШЪН ГАМА Е МИКСИРАНИ ТОКОФЕРОЛИ С ЛИГНАН ОТ СУСАМ капсули * 60 02075
Безплатна доставка за България!ЙОН КА DETOX СУХО МАСЛО 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Сусамово семе - защо е полезно?
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
Коментари към Баница със спанак, сирене и сусам