Пълнени патладжани с шунка, лук и кашкавал

Необходими продукти:
- 4 средно големи патладжана
- 100 грама шунка (пилешко филе или кренвирши)
- 1 голяма глава лук
- шепа настърган кашкавал
- сол, червен и черен пипер, пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Разрежете патладжаните по дължина през средата и издълбайте част от вътрешността им. Количеството, което отстраните, нарежете на кубчета и изпържете. Към тях добавете нарязаните лук и шунка, подправете и оставете върху котлона до готовност на лука.
Патладжанените "лодки", които оформихте, напълнете с вкусната смес, поръсете с кашкавала и запечете във фурната, докато той се разтопи и зачерви.
Поднесете ястието с накълцани листа пресен магданоз.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: teleprogramma.pro
Снимка: patee.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Пълнени патладжани с макарони, бекон, пармезан и домати
- Зеленчукова запеканка
- Патладжанени рулца с кайма в доматен сос
- За укрепване на венците и зъбите използвайте кора от патладжан или масло от чаено дърво
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Пържени патладжани с лук в сметана и доматено пюре
- Патладжани с яйца и чесън
- Пълнени патладжани с домати, лук и яйца
- Панирани редени патладжани с доматен сос и кашкавал
Коментари към Пълнени патладжани с шунка, лук и кашкавал