Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени патладжани с шунка, лук и кашкавал

Пълнени патладжани с шунка, лук и кашкавал

Пълнени патладжани с шунка, лук и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 4 средно големи патладжана
  • 100 грама шунка (пилешко филе или кренвирши)
  • 1 голяма глава лук
  • шепа настърган кашкавал
  • сол, червен и черен пипер, пресен магданоз

 

Начин на приготвяне:

Разрежете патладжаните по дължина през средата и издълбайте част от вътрешността им. Количеството, което отстраните, нарежете на кубчета и изпържете. Към тях добавете нарязаните лук и шунка, подправете и оставете върху котлона до готовност на лука.

Патладжанените "лодки", които оформихте, напълнете с вкусната смес, поръсете с кашкавала и запечете във фурната, докато той се разтопи и зачерви.

Поднесете ястието с накълцани листа пресен магданоз.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: teleprogramma.pro
Снимка: patee.ru

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноДиетиБотаника