Пълнени патладжани с шунка, лук и кашкавал
Необходими продукти:
- 4 средно големи патладжана
- 100 грама шунка (пилешко филе или кренвирши)
- 1 голяма глава лук
- шепа настърган кашкавал
- сол, червен и черен пипер, пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Разрежете патладжаните по дължина през средата и издълбайте част от вътрешността им. Количеството, което отстраните, нарежете на кубчета и изпържете. Към тях добавете нарязаните лук и шунка, подправете и оставете върху котлона до готовност на лука.
Патладжанените "лодки", които оформихте, напълнете с вкусната смес, поръсете с кашкавала и запечете във фурната, докато той се разтопи и зачерви.
Поднесете ястието с накълцани листа пресен магданоз.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: teleprogramma.pro
Снимка: patee.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Не изхвърляйте дръжките на патладжаните - те лекуват хемороиди
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Рулца от патладжани със сирене крема в доматен сос
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Пържен патладжан и печен патладжан - как да ги приготвим здравословно и лесно?
Коментари към Пълнени патладжани с шунка, лук и кашкавал