Пълнени патладжани с шунка, лук и кашкавал

Необходими продукти:
- 4 средно големи патладжана
- 100 грама шунка (пилешко филе или кренвирши)
- 1 голяма глава лук
- шепа настърган кашкавал
- сол, червен и черен пипер, пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Разрежете патладжаните по дължина през средата и издълбайте част от вътрешността им. Количеството, което отстраните, нарежете на кубчета и изпържете. Към тях добавете нарязаните лук и шунка, подправете и оставете върху котлона до готовност на лука.
Патладжанените "лодки", които оформихте, напълнете с вкусната смес, поръсете с кашкавала и запечете във фурната, докато той се разтопи и зачерви.
Поднесете ястието с накълцани листа пресен магданоз.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: teleprogramma.pro
Снимка: patee.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Печен патладжан с оцет и чесън
- Патладжани
Коментари към Пълнени патладжани с шунка, лук и кашкавал