Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени патладжани с риба тон и кашкавал

Пълнени патладжани с риба тон и кашкавал

Пълнени патладжани с риба тон и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 2 патладжана
  • 1 червена сладка чушка
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 200 грама филе от риба тон
  • кетчуп на вкус
  • 50 грама кашкавал

 

Начин на приготвяне:

Измийте патладжаните, разрежете ги на две по дължина, издълбайте вътрешността им, която нарежете на малки кубчета.

Филето риба тон също нарежете ситно, почистената от семената чушка - на малки парчета.

В сгорещения зехтин първо изпържете кубчетата патладжани, след това прибавете чушката, рибата и накрая сложете кетчуп на вкус.

Подправете и оставете плънката да се задушава на бавен огън около 10-15 минути. През това време включете фурната да загрява при 180 градуса.

Когато пълнежът бъде готов, разпределете в половинките патладжани, поръсете с настърган кашкавал или използвайте тънки кашкавалени листчета за сандвичи.

Подредете в тава върху лист фолио и запечете ястието за 10 минути във вече горещата фурна (докато се разтопи покритието).


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kakgotovit.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиЛюбопитноБотаника