Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени патладжани с домати, пармезан и кедрови ядки

Пълнени патладжани с домати, пармезан и кедрови ядки

Пълнени патладжани с домати, пармезан и кедрови ядки - изображение

Необходими продукти:

  • 2 патладжана
  • 100 грама пармезан
  • 3 домата
  • 4 супени лъжици зехтин
  • 5 супени лъжици кедрови ядки
  • връзка магданоз
  • подправки на вкус

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната при 180 градуса.

Разрежете патладжаните на две по дължина и издълбайте внимателно месестата им част, като се стараете да не увредите корите.

Нарежете я ситно заедно с доматите и магданоза, смесете тези продукти и към тях прибавете настъргания пармезан, като оставите 4 супени лъжици от него за поръсване.

В плънката сложете кедровите ядки, подправете я със сол, 2 супени лъжици зехтин и черен пипер.

Разбъркайте всичко и напълнете патладжаните със сместа. Подредете в тава, поръсете със заделения пармезан и изпечете зеленчуците във фурната за 15 минути.

Напръскайте готовото ястие със зехтин и поднесете.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиЛюбопитноБотаника