Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Пълнени патладжани с булгур, маслини и смлени бадеми

Пълнени патладжани с булгур, маслини и смлени бадеми

Пълнени патладжани с булгур, маслини и смлени бадеми - изображение

Необходими продукти:


  • 1 килограм патладжани
  • 2 главички лук
  • 50 грама нарязани зелени маслини
  • 400 грама сварен булгур
  • 100 грама смлени бадеми
  • 2 скилидки чесън, нарязани ситно
  • 1 нарязан ситно мек домат
  • 50 грама филирани бадеми
  • няколко листенца пресен кориандър
  • 20 грама краве масло и зехтин за намазване

 

за соса

 

  • 2 супени лъжици цедено кисело мляко
  • 1 супена лъжица майонеза
  • сок от половин лимон
  • сол

 

Начин на приготвяне:

 

Измийте, подсушете и разрежете патладжаните на две. Премахнете месестата им част с помощта на лъжица и я нарежете ситно. Подсолете зеленчуците и ги подредете в намазана със зехтин тава. В тиган загрейте масло, запържете ситно нарязания лук и месестата част от патладжаните.

Добавете нарязаните ситно зелени маслини и прибавете бадемите и булгура. Подправете плънката с чесън, домат, нарязан кориандър и я задушете за 10 минути. Охладете и напълнете патладжаните. Загрейте фурната на 200 градуса, налейте 1 чаена чаша вода в тавата и запечете за 30-35 минути.

През това време пригответе соса, смесвайки всички съставки и разбърквайки ги до еднородност. След готовност охладете ястието, разсипете в чинии и поднесете, гарнирано с млечния сос и филираните бадеми.

патладжани с пълнеж от булгур и зеленчуци

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: bocadosdecielo.blogspot.es

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноДиетиЗдравни съветиБотаникаСнимкиСъставкиХранене при...Лайфстайл