Пилешка супа с булгур

Необходими продукти:
1 чаена чаша булгур
1,6 литра вода
300 грама пилешки крилца
1 морков
1 глава лук
150 грама консервирани домати в собствен сок
връзка магданоз
щипка розмарин
няколко зърна бахар
щипка смлян черен пипер
олио и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете крилцата в подходящ съд, залейте ги с водата, подсолете, сложете няколко зрънца бахар и поставете тенджерата на котлона.
Затворете с капак и нека кипне. Варете в продължение на 20 минути на бавен огън.
Докато пилешкото се приготвя, сгорещете олио в тиган и в него запържете ситно нарязаните лук и морков.
След това прибавете намачканите с вилица консервирани домати и оставете зеленчуците да се задушават около 3 минути.
Щом свалите крилцата от котлона, изчакайте да се охладят малко и съборете месото от костите. Нарежете го или накъсайте ситно и върнете в бульона. Тогава в него изсипете, булгура и варете 15 минути.
След това прибавете зеленчуците, подправките и след 3 минути махнете тенджерата от огъня.
Нека супата престои 5 минути под капак, а после може да поръсите с накълцан магданоз и да поднесете.
Добър апетит!
Снимки: food-just.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Пилешка супа с лимон и ориз
- Супа с пиле, паста и рулца от раци
- Млечна пилешка супа с див ориз
- Влезте във форма с булгур
- Бистра пилешка супа със спагети
- Пилешка супа с боб и картофи
- Пилешка супа с гъби, грах и горчица
- Къббе (кюфтета от кайма и булгур) с чеснов сос
- Ноазети от червена леща с булгур
Коментари към Пилешка супа с булгур