Пилешка крем супа с праз

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши пилешки бульон
- 1 пиле (около 900 грама)
- 1 глава лук
- 1 стрък целина
- 1 стрък праз
- 50 грама масло
- 1/3 чаена чаша пшенично брашно
- 1/2 чаена чаша сметана
- 1/4 чаена чаша магданоз
- 3 и 1/2 чаени чаши вода
Начин на приготвяне:
Смесете в голяма тенджера водата, бульона, месото, лука, целината и праза и поставете съда на среден огън. Нека съдържанието заври. Затворете тенджерата с капак и оставете пилето да се вари на бавен огън в продължение на час. След това го извадете в чиния, за да изстине.
Следва да обезкостите месото, да го нарежете на парчета. Бульона разбийте с помощта на блендер до еднородност.
Разтопете маслото, изсипете брашното и запържете за няколко минути, бъркайки. Постепенно прибавете и сметаната. Затворете съда с капак и изчакайте сместа да заври. Намелете котлона до средна температура. Сложете месото и го пържете в продължение на 15 минути. Смесете всичко с бульона и затоплете, докато супата се сгъсти. Подправете със сол и пипер на вкус. Поръсете с нарязан магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИКОМП ЕНТЕРАЛНА ХРАНА С ВКУС НА ПИЛЕШКА СУПА С КЪРИ 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Пуешка супа със зеленчуци
- Пилешка супа с елда
- Пилешка крем супа с ориз, парченца месо и джинджифил
- Мексиканска червена супа Позоле
- Пилешка каша с фенел и ориз
- Пилешка супа с броколи, праз и картофи
- Бистра пилешка супа с целина и моркови
- Пилешка крем-супа с макарони
- Пилешка супа с топено сирене, ориз и картофи
- Пилешка супа с гъби, грах и горчица
Коментари към Пилешка крем супа с праз