Пълнени патладжани с бешамелов сос, гъби и сирена

Необходими продукти:
- 1 килограм патладжани
- 60 грама краве масло
- 2 супени лъжици брашно
- 500 милилитра прясно мляко
- сол, черен пипер
- 150 грама мариновани печурки
- 150 грама настърган кашкавал
- 150 грама настърган чедър
- 150 грама нарязано козе сирене
- 10 грама сусам
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете и нарежете патладжаните на две. Подсолете ги, направете напречни разрези по месестата част и с помощта на лъжичка я отстранете.
Оставете настрана и загрейте маслото. Запържете брашното и разредете с прясното мляко. Разбъркайте докато се сгъсти и подправете със сол и черен пипер на вкус. Свалете соса от котлона, прибавете гъбите, разбъркайте и разпределете от сместа във всеки патладжан.
Смесете кашкавала с чедъра и поръсете върху всяка половина. Отгоре гарнирайте с парченце козе сирене. Загрейте фурната на 180 градуса. Застелете тава с лист пергамент, подредете и запечете патладжаните за 40 минути. След готовност поръсете със сусам и поднесете.
Бон Апети!
Източник: anadieamargaundulce.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Тутманик
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Лимонови палачинки със сирене и боровинки
- Калцоне от пълнозърнесто тесто със спанак, сирене и домати
- Пълнени патладжани с макарони, бекон, пармезан и домати
- Зеленчукова запеканка
Коментари към Пълнени патладжани с бешамелов сос, гъби и сирена