Пълнени патладжани с бешамелов сос, гъби и сирена
Необходими продукти:
- 1 килограм патладжани
- 60 грама краве масло
- 2 супени лъжици брашно
- 500 милилитра прясно мляко
- сол, черен пипер
- 150 грама мариновани печурки
- 150 грама настърган кашкавал
- 150 грама настърган чедър
- 150 грама нарязано козе сирене
- 10 грама сусам
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете и нарежете патладжаните на две. Подсолете ги, направете напречни разрези по месестата част и с помощта на лъжичка я отстранете.
Оставете настрана и загрейте маслото. Запържете брашното и разредете с прясното мляко. Разбъркайте докато се сгъсти и подправете със сол и черен пипер на вкус. Свалете соса от котлона, прибавете гъбите, разбъркайте и разпределете от сместа във всеки патладжан.
Смесете кашкавала с чедъра и поръсете върху всяка половина. Отгоре гарнирайте с парченце козе сирене. Загрейте фурната на 180 градуса. Застелете тава с лист пергамент, подредете и запечете патладжаните за 40 минути. След готовност поръсете със сусам и поднесете.
Бон Апети!
Източник: anadieamargaundulce.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ПРОМОВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Вина и сирена - кое с какво?
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тутманик
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
Коментари към Пълнени патладжани с бешамелов сос, гъби и сирена