Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени патладжани със зеленчуци и кашкавал

Пълнени патладжани със зеленчуци и кашкавал

Пълнени патладжани със зеленчуци и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама патладжани (2 броя)
  • 100 грама домати
  • 3-4 скилидки чесън
  • 30 грама лук
  • 30-40 грама кашкавал
  • парченце сладка чушка с цвят по ваш избор
  • 3-4 супени лъжици доматен сос или кетчуп
  • 2 супени лъжици олио
  • малко майонеза, ако желаете
  • черен пипер (смлян) и сол

 патладжан

Начин на приготвяне:

Обелете корите на патладжаните (по желание), разрежете зеленчуците надлъжно на две части, отрежете заоблените дъна, за да имат стабилност "лодките".

патладжан

Направете недълбоки разрези по повърхността.

патладжан

Доматите нарежете на кубчета (малки).

домати

По същия начин постъпете с лука, парченцето чушка и изрезките от патладжаните.

чушка

Смесете зеленчуците, налейте олиото и част от доматения сос, подправете и разбъркайте.

зеленчукова плънка

Намажете патладжаните с останалия сос от домати или използвайте кетчуп.

доматено пюре

Разпределете плънката върху него.

зеленчукова плънка

Поръсете с кашкавала (настърган предварително).

кашкавал

Подредете патладжаните в подходящ съд и полейте с малко майонеза, ако предпочитате.

майонеза

Налейте в тавата 1/3 чаена чаша вода и поставете съда във фурната при средна температура.

След около 30-35 минути може да поднесете ястието като основно или в качеството му на гарнитура към месо или риба.

патладжан

Добър апетит!

Източник: gastronom.by

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиЛюбопитноБотаника