Пълнена скумрия с лук и топено сирене
Необходими продукти:
1 скумрия
1 глава лук
100 грама топено сирене или настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Направете разрез по дължината на гръбнака на рибата, отделете месото от костите. Отрежете гръбнака при главата и при опашката. Почистете скумрията.
Обелете лука, нарежете на полукръгчета и изпържете в малко нагорещено олио.
Настържете топеното сирене или кашкавала и ги смесете с лука.
Сложете рибата върху лист фолио, напълнете я с получената смес и увийте плътно с фолиото.
Изпечете ястието във фурната за около 15 минути.
Може да поднесете с гарнитура от картофено пюре.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Домашно маринована скумрия
- Скумрия плакия
- Печена скумрия с гъби, домати и лук
- Печена скумрия с чесън и магданоз
- Печена скумрия в буркан
- Скумрия с картофи, зеленчуци и бяло вино на фурна
- Скумрия в доматен сос с лук
- Скумрия с лук на фурна
- Ароматна скумрия на жар с магданоз и лимони
Коментари към Пълнена скумрия с лук и топено сирене