Пълнена пуйка с панчета и лук
Необходими продукти:
- цяла пуйка от 4,5 - 5 килограма (ако искате, може да замените пуйката с пиле)
- 1 1/2 чаена чаша плънка от панчета, лук и градински чай
- 40 грама масло, разтопено
Начин на приготвяне:
Измийте пуйката под течаща вода и подсушете добре с кухненска кърпа отвън и отвътре. Напълнете с пълнежа и завържете краката на пуйката с кухненски низ и сложете върху намазнена тава.
Намажете с маслото и подправете със сол и черен пипер.
Сложете 2-3 чаени чаши вода в тавата. Покрийте плътно с фолио, ако има нужда използвайте няколко листа. Печете за 2 часа и половина, след което махнете фолиото и запечете за още 30-40 минути, докато месото придобие златиста коричка. Ако има нужда добавете още вода. Когато месото е готово и е изпечено извадете от фурната и оставете за 15 минути, преди да нарежете.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Печена пуйка с майонеза и пресни билки
- Как да нарежем и поднесем пуйка
- Коледна пуйка с ориз и ябълки
- Пуешка пържола с карфиол върху канапе от препечен хляб
- Най-сочната печена пуйка
- Пълнена пуйка с кестени и ориз
- Пуешко месо
- Кюфтенца от пуешко месо с лук и магданоз
- Сандвич с пуешко, моцарела и песто от кейл
- Американска салата със спанак и пуешко
Коментари към Пълнена пуйка с панчета и лук