Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пълнена пуйка с панчета и лук

Пълнена пуйка с панчета и лук

Пълнена пуйка с панчета и лук - изображение

Необходими продукти:

  • цяла пуйка от 4,5 - 5 килограма (ако искате, може да замените пуйката с пиле)
  • 1 1/2 чаена чаша плънка от панчета, лук и градински чай
  • 40 грама масло, разтопено

Начин на приготвяне:

Измийте пуйката под течаща вода и подсушете добре с кухненска кърпа отвън и отвътре. Напълнете с пълнежа и завържете краката на пуйката с кухненски низ и сложете върху намазнена тава.

Намажете с маслото и подправете със сол и черен пипер.

Сложете 2-3 чаени чаши вода в тавата. Покрийте плътно с фолио, ако има нужда използвайте няколко листа. Печете за 2 часа и половина, след което махнете фолиото и запечете за още 30-40 минути, докато месото придобие златиста коричка. Ако има нужда добавете още вода. Когато месото е готово и е изпечено извадете от фурната и оставете за 15 минути, преди да нарежете.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛайфстайл