Как да нарежем и поднесем пуйка
Вижте как да нарежете и поднесете печена пуйка - няколко стъпки със снимки.
Премахнете връвта
Винаги когато купите пуйка, тя е с вързани бутчета. Изпечете я така, за да запази формата си. След това с помощта на нож или готварска ножица срежете връвта.
Отделете бутчетата
Срежете кожата, която свързва бутчето и гърдите на пилето. Нека ножът стигне ставата, след което натиснете бутчето надолу, за да разделите бедрото от птицата. Разрежете през ставата.
Разделете горната част на бутчето от долната, прережете отново през ставата. Горната част почистете от кокала, а останалото месо нарежете на хапки. Долното бутче оставете цяло.
Отделете крилцата
Натиснете с ножа през сгъвката на крилото и притиснете, за да се отдели от птицата. Внимавайте да не го разкъсате.
Нарежете бялото месо
Направете разрез през средата на пуйката, между двете филета. Използвайте гъвкав нож за обезкостяване, като режете от средата към външната част на пуйката, а с другата ръка си помагате да отделите филето, като го издърпате настрани. Разрезът трябва да е колкото може по-близо до костта, за да отделите повече месо. Повторете и с другото филе.
Нарежете месото напречно на влакната.
В голяма чиния сложете всички части на пуйката и сервирайте.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник:realsimple.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Печена пуйка с майонеза и пресни билки
- Коледна пуйка с ориз и ябълки
- Пълнена пуйка с кестени и ориз
- Пуешко месо
- Пълнена пуйка с панчета и лук
- Най-сочната печена пуйка
- Кюфтенца от пуешко месо с лук и магданоз
- Сандвич с пуешко, моцарела и песто от кейл
- Американска салата със спанак и пуешко
- Пуешка пържола с карфиол върху канапе от препечен хляб
Коментари към Как да нарежем и поднесем пуйка