Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Кулинарни хитринки Как да нарежем и поднесем пуйка

Как да нарежем и поднесем пуйка

Как да нарежем и поднесем пуйка - изображение

Вижте как да нарежете и поднесете печена пуйка - няколко стъпки със снимки.

Премахнете връвта

Винаги когато купите пуйка, тя е с вързани бутчета. Изпечете я така, за да запази формата си. След това с помощта на нож или готварска ножица срежете връвта.

Пуйка

Отделете бутчетата


Срежете кожата, която свързва бутчето и гърдите на пилето. Нека ножът стигне ставата, след което натиснете бутчето надолу, за да разделите бедрото от птицата. Разрежете през ставата. 

пуйка

 

Разделете горната част на бутчето от долната, прережете отново през ставата. Горната част почистете от кокала, а останалото месо нарежете на хапки. Долното бутче оставете цяло.


Отделете крилцата


Натиснете с ножа през сгъвката на крилото и притиснете, за да се отдели от птицата. Внимавайте да не го разкъсате.

пуйка

Нарежете бялото месо


Направете разрез през средата на пуйката, между двете филета. Използвайте гъвкав нож за обезкостяване, като режете от средата към външната част на пуйката, а с другата ръка си помагате да отделите филето, като го издърпате настрани. Разрезът трябва да е колкото може по-близо до костта, за да отделите повече месо. Повторете и с другото филе.

Нарежете месото напречно на влакната.

пуйка

В голяма чиния сложете всички части на пуйката и сервирайте.


За framar.bg: Данна Панджарова
Източник:realsimple.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛайфстайл