Пуешка пържола с карфиол върху канапе от препечен хляб
Необходими продукти:
- 2 броя пуешки гърди
- 1/2 чаена лъжица подправка за пилешко месо
- 600 милилитра пилешки бульон
- 1/4 чаена чаша вода
- 4 чаени чаши карфиол
- 60 грама крема сирене
- 2 супени лъжици магданоз
- 4 филии препечен хляб
Начин на приготвяне:
Разрежете филето хоризонтално и подправете с подправката за птици.
Загрейте грил тиган и изпечете месото за 8 минути от всяка страна.
През това време в малка касерола сложете бульона да заври. Разбъркайте брашното във водата и излейте внимателно в горещия бульон, като бъркате непрекъснато. Оставете да се сгъсти и да се редуцира течността, като разбърквате от време на време.
Сварете карфиола в подсолена вода за 15 минути, докато омекне. Прецедете и върнете в празната тенджера, сложете на котлона и разбъркайте за кратко, за да се изпари влагата от розичките.
Смелете карфиола с крема сиренето, магданоз и по половин лъжичка сол и черен пипер в кухненски робот.
Сервирайте като сложите карфиолената смес върху препечения хляб, отгоре сложете месото и полейте със соса. Поръсете с магданоз.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Печена пуйка с майонеза и пресни билки
- Как да нарежем и поднесем пуйка
- Коледна пуйка с ориз и ябълки
- Най-сочната печена пуйка
- Пълнена пуйка с кестени и ориз
- Пуешко месо
- Пълнена пуйка с панчета и лук
- Кюфтенца от пуешко месо с лук и магданоз
- Сандвич с пуешко, моцарела и песто от кейл
- Американска салата със спанак и пуешко
Коментари към Пуешка пържола с карфиол върху канапе от препечен хляб