Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пуешка пържола с карфиол върху канапе от препечен хляб

Пуешка пържола с карфиол върху канапе от препечен хляб

Пуешка пържола с карфиол върху канапе от препечен хляб - изображение

Необходими продукти:

  • 2 броя пуешки гърди
  • 1/2 чаена лъжица подправка за пилешко месо
  • 600 милилитра пилешки бульон
  • 1/4 чаена чаша вода
  • 4 чаени чаши карфиол
  • 60 грама крема сирене
  • 2 супени лъжици магданоз
  • 4 филии препечен хляб

Начин на приготвяне:

Разрежете филето хоризонтално и подправете с подправката за птици.

Загрейте грил тиган и изпечете месото за 8 минути от всяка страна.

През това време в малка касерола сложете бульона да заври. Разбъркайте брашното във водата и излейте внимателно в горещия бульон, като бъркате непрекъснато. Оставете да се сгъсти и да се редуцира течността, като разбърквате от време на време.

Сварете карфиола в подсолена вода за 15 минути, докато омекне. Прецедете и върнете в празната тенджера, сложете на котлона и разбъркайте за кратко, за да се изпари влагата от розичките.

Смелете карфиола с крема сиренето, магданоз и по половин лъжичка сол и черен пипер в кухненски робот.

Сервирайте като сложите карфиолената смес върху препечения хляб, отгоре сложете месото и полейте със соса. Поръсете с магданоз.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноБотаника