Пухкави кифлички със сирене

Необходими продукти:
1 чаена чаша топло мляко
1 яйце (белтъка за тестото, жълтъка - за намазване)
1/3 чаена чаша растително олио
20 грама прясна мая или 1 супена лъжица суха
1 чаена лъжица захар
1 чаена лъжица сол
3 чаени чаши брашно (може и още 1/2 чаша)
150 - 200 грама размекнато масло
сирене (или кашкавал) на вкус
Начин на приготвяне:
Разтворете маята и захарта в топлото мляко, оставете на топло място за 15 - 20 минути, докато се образува "шапка". След това прибавете олиото, белтъка, солта и брашното. Замесете меко тесто. Брашното добавяйте постепенно.
Оставете тестото да увеличи обема си (около 40 - 60 минути) и разделете на няколко части. Всяка от тях разточете в пласт с диаметър 20 сантиметра. Намазвайте с разтопено масло и подреждайте един върху друг. Разрежете на 12 триъгълника от средата към края. Сложете в широката им част по 1 супена лъжица натрошено сирене/настърган кашкавал и навийте, оформяйки кифлички.
Подредете ги в подходяща тава, оставете за 30 минути, намажете повърхността им с разбития жълтък и изпечете във фурната при 180 градуса в продължение на около 30 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ЛАКТАНА БИО 1 600 г
АПТАМИЛ 3 ПРОНУТРА 400 г
НОВАЛАК 2 6-12 месеца 400 г
АПТАМИЛ 4 ПРОНУТРА 400 г
МЛЯКО ЗА КЪРМАЧЕТА ФИЗИОЛАК 2 6-12 месеца 800 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Тутманик
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Смути от плодове с кисело мляко и овесени ядки
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Хлебен пудинг
Коментари към Пухкави кифлички със сирене