Пухкави кифлички със сирене
Необходими продукти:
1 чаена чаша топло мляко
1 яйце (белтъка за тестото, жълтъка - за намазване)
1/3 чаена чаша растително олио
20 грама прясна мая или 1 супена лъжица суха
1 чаена лъжица захар
1 чаена лъжица сол
3 чаени чаши брашно (може и още 1/2 чаша)
150 - 200 грама размекнато масло
сирене (или кашкавал) на вкус
Начин на приготвяне:
Разтворете маята и захарта в топлото мляко, оставете на топло място за 15 - 20 минути, докато се образува "шапка". След това прибавете олиото, белтъка, солта и брашното. Замесете меко тесто. Брашното добавяйте постепенно.
Оставете тестото да увеличи обема си (около 40 - 60 минути) и разделете на няколко части. Всяка от тях разточете в пласт с диаметър 20 сантиметра. Намазвайте с разтопено масло и подреждайте един върху друг. Разрежете на 12 триъгълника от средата към края. Сложете в широката им част по 1 супена лъжица натрошено сирене/настърган кашкавал и навийте, оформяйки кифлички.
Подредете ги в подходяща тава, оставете за 30 минути, намажете повърхността им с разбития жълтък и изпечете във фурната при 180 градуса в продължение на около 30 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г 6606020048
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г 6606020049
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г 6606020050
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Мляко от тиквени семки – хранителен състав и ползи за здравето
Коментари към Пухкави кифлички със сирене