Прясно зеле с пилешко месо и лимони
Необходими продукти:
- 1/2 прясна зелка
- 1 морков
- 1 дафинов лист
- 2 лимона
- 500 грама пилешко филе
- сол, черен пипер, кимион, червен пипер
- около 700 милилитра вода
- няколко стръка пресен магданоз
- 2 листенца пресен керевиз
- олио за запръжка
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете пилешкото месо. Нарежете го на кубчета и сложете в купа, към която прибавете сол, черен пипер, кимион на вкус и разбъркайте. Загрейте в тенджера мазнина и запържете пилешкото.
Нарежете зелето, добавете го към месото и сложете настърган морков. Налейте една чаша вода и задушете ястието за 5 минути. Настържете корите от лимона и добавете сока им към ястието.
Подправете зелето с дафиновия лист, нарязания ситно керевиз и червения пипер. Налейте останалата течност и гответе на слаб огън за 40 минути. След готовност разпределете ястието в чинии и поднесете топло, поръсено с нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!
Източник: www.coffeeandcrayons.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Броколи Романеско - полезни свойства и противопоказания
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
Коментари към Прясно зеле с пилешко месо и лимони