Предястие от печен лук с кашкавал и билки

Необходими продукти:
- 3 глави лук
- 100 грама кашкавал
- 1 супена лъжица зехтин
- сол, сушени билки, черен пипер и други добавки на вкус
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 250-260 градуса на функция грил.
Обеления лук нарежете на дебели кръгчета (около 5-7 милиметра).
Кашкавала нарежете на произволни парчета.
Застелете дъното на тава с лист пергамент. Подредете лучените шайби в съда и поръсете с предпочитани подправки и билки.
Напръскайте със зехтин.
Сложете по едно кашкавалено парче върху всяко лучено кръгче.
Изпечете в сгорещената фурна в продължение на около 8 минути.
За това време лукът ще омекне и ще изчезне острият му вкус, но ще остане леко хрупкав. Кашкавалът ще се разтопи и ще придобие златист оттенък.
Поднесете предястието горещо.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди на червения лук
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лучени кръгчета на скара
- Пилешки дробчета с лук
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Маринован лук, печен на барбекю
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
Коментари към Предястие от печен лук с кашкавал и билки