Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Предястие от печен лук с кашкавал и билки

Предястие от печен лук с кашкавал и билки

Предястие от печен лук с кашкавал и билки - изображение

Необходими продукти:

  • 3 глави лук
  • 100 грама кашкавал
  • 1 супена лъжица зехтин
  • сол, сушени билки, черен пипер и други добавки на вкус

 

Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява при 250-260 градуса на функция грил.

Обеления лук нарежете на дебели кръгчета (около 5-7 милиметра).

лук

Кашкавала нарежете на произволни парчета.

кашкавал

Застелете дъното на тава с лист пергамент. Подредете лучените шайби в съда и поръсете с предпочитани подправки и билки.

лук

Напръскайте със зехтин.

зехтин

Сложете по едно кашкавалено парче върху всяко лучено кръгче.

кашкавал

Изпечете в сгорещената фурна в продължение на около 8 минути.

За това време лукът ще омекне и ще изчезне острият му вкус, но ще остане леко хрупкав. Кашкавалът ще се разтопи и ще придобие златист оттенък.

печен лук

Поднесете предястието горещо.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиАлтернативна медицинаЛюбопитноСнимкиБотаникаЛайфстайлДиети