Предястие от печен лук с кашкавал и билки
Необходими продукти:
- 3 глави лук
- 100 грама кашкавал
- 1 супена лъжица зехтин
- сол, сушени билки, черен пипер и други добавки на вкус
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 250-260 градуса на функция грил.
Обеления лук нарежете на дебели кръгчета (около 5-7 милиметра).
Кашкавала нарежете на произволни парчета.
Застелете дъното на тава с лист пергамент. Подредете лучените шайби в съда и поръсете с предпочитани подправки и билки.
Напръскайте със зехтин.
Сложете по едно кашкавалено парче върху всяко лучено кръгче.
Изпечете в сгорещената фурна в продължение на около 8 минути.
За това време лукът ще омекне и ще изчезне острият му вкус, но ще остане леко хрупкав. Кашкавалът ще се разтопи и ще придобие златист оттенък.
Поднесете предястието горещо.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Ползи и вреди на червения лук
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Карамелизиран червен лук с балсамов оцет
- Пилешки дробчета с лук
- Маринован лук, печен на барбекю
Коментари към Предястие от печен лук с кашкавал и билки