Предястие от печен лук с кашкавал и билки

Необходими продукти:
- 3 глави лук
- 100 грама кашкавал
- 1 супена лъжица зехтин
- сол, сушени билки, черен пипер и други добавки на вкус
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 250-260 градуса на функция грил.
Обеления лук нарежете на дебели кръгчета (около 5-7 милиметра).
Кашкавала нарежете на произволни парчета.
Застелете дъното на тава с лист пергамент. Подредете лучените шайби в съда и поръсете с предпочитани подправки и билки.
Напръскайте със зехтин.
Сложете по едно кашкавалено парче върху всяко лучено кръгче.
Изпечете в сгорещената фурна в продължение на около 8 минути.
За това време лукът ще омекне и ще изчезне острият му вкус, но ще остане леко хрупкав. Кашкавалът ще се разтопи и ще придобие златист оттенък.
Поднесете предястието горещо.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu
Още по темата:
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА