Риба с лук и моркови
Необходими продукти:
500 грама филе от риба
300 грама лук
500 грама моркови
100 грама твърдо сирене (кашкавал)
олио за пържене
сол, млян черен пипер, магданоз - на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете и нарежете филето на не много големи парчета. Лука нарежете на полукръгчета и запържете в олиото. Настържете морковите и ги прибавете към лука, пържете, докато омекнат. Отгоре поставете парчетата риба, посолете, намалете огъня и оставете така в продължение на 5 минути при затворен капак. След това налейте половин чаша вода и задушете още 5 минути. Нарежете магданоза и го добавете към рибата и зеленчуците.
Преди да сервирате поръсете с кашкавала! Може да приготвите и подходящ сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ РИБА ХЕК С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ОСТРОВИТ МОРСКИ КОЛАГЕН 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Карамелизиран червен лук с балсамов оцет
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Зелен лук (перо) – хранителен състав и ползи за здравето
- Маринован лук, печен на барбекю
- Ползи и вреди на червения лук
- Облекчете синузита с лук
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
Коментари към Риба с лук и моркови