Салата с риба тон
Необходими продукти:
400 грама пекинско зеле
1 консерва риба тон в собствен сос
100 грама твърд кашкавал
1 малка ряпа
1 пакетче топено сирене
1 с. л. подправки за салата (босилек, сладък пипер, сол, захар, чесън, праз, магданоз)
1 с. л. сусам
1 с. л. зехтин
Начин на приготвяне:
Нарежете зелето на ивици (може да не са много малки, за да се запази сока в листата). Репичката измийте, обелете и нарежете на тънки листенца (може да използвате жълта ряпа, която освен естествена горчивина, има и сладникав вкус). Кашкавала нарежете на тънки ивици, смесете го със зелето и ряпата, разбъркайте внимателно, за да запазите формата на продуктите и да не изтече сокът на зелето.
Топеното сирене нарежете на малки кубчета, добавете го към салатата. Подправете по избор, поръсете със сусам и полейте със зехтина. След това изсипете рибата тон (заедно със сока) и внимателно разбъркайте всичко. Може да овкусите и с лимонов сок, ако желаете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛГАР МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА СУПЕР КОМПЛЕКС капсули * 60
ПИЕС - АЙКЮ ПАМЕТ капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
НАУ ФУДС УЛТРА ОМЕГА - 3 дражета * 90
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОРИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 30 ФИТОФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати от риба и морски дарове
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Картофен огретен със сметана и кашкавал
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Салата от маслини и лук
Коментари към Салата с риба тон