Салата с риба тон
Необходими продукти:
400 грама пекинско зеле
1 консерва риба тон в собствен сос
100 грама твърд кашкавал
1 малка ряпа
1 пакетче топено сирене
1 с. л. подправки за салата (босилек, сладък пипер, сол, захар, чесън, праз, магданоз)
1 с. л. сусам
1 с. л. зехтин
Начин на приготвяне:
Нарежете зелето на ивици (може да не са много малки, за да се запази сока в листата). Репичката измийте, обелете и нарежете на тънки листенца (може да използвате жълта ряпа, която освен естествена горчивина, има и сладникав вкус). Кашкавала нарежете на тънки ивици, смесете го със зелето и ряпата, разбъркайте внимателно, за да запазите формата на продуктите и да не изтече сокът на зелето.
Топеното сирене нарежете на малки кубчета, добавете го към салатата. Подправете по избор, поръсете със сусам и полейте със зехтина. След това изсипете рибата тон (заедно със сока) и внимателно разбъркайте всичко. Може да овкусите и с лимонов сок, ако желаете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПИЕС - АЙКЮ ПАМЕТ капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЪРВЕН САЛАТЕН КОМПЛЕКТ 19310
НИРВАНА СПА МОРСКИ КОЛАГЕН, ОБОГАТЕН С МАГНЕЗИЙ И ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА сашета * 14
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати от риба и морски дарове
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Салата от маслини и лук
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Полезни и вредни свойства на марулята
Коментари към Салата с риба тон