Салата с риба тон
Необходими продукти:
400 грама пекинско зеле
1 консерва риба тон в собствен сос
100 грама твърд кашкавал
1 малка ряпа
1 пакетче топено сирене
1 с. л. подправки за салата (босилек, сладък пипер, сол, захар, чесън, праз, магданоз)
1 с. л. сусам
1 с. л. зехтин
Начин на приготвяне:
Нарежете зелето на ивици (може да не са много малки, за да се запази сока в листата). Репичката измийте, обелете и нарежете на тънки листенца (може да използвате жълта ряпа, която освен естествена горчивина, има и сладникав вкус). Кашкавала нарежете на тънки ивици, смесете го със зелето и ряпата, разбъркайте внимателно, за да запазите формата на продуктите и да не изтече сокът на зелето.
Топеното сирене нарежете на малки кубчета, добавете го към салатата. Подправете по избор, поръсете със сусам и полейте със зехтина. След това изсипете рибата тон (заедно със сока) и внимателно разбъркайте всичко. Може да овкусите и с лимонов сок, ако желаете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛГАР ЕСЕНЦИАЛНИ МАСТНИ КИСЕЛИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи капсули * 90
ПИЕС - АЙКЮ ПАМЕТ капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЪРВЕН САЛАТЕН КОМПЛЕКТ 19310
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати от риба и морски дарове
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Как да си направим кълнове по най-лесния начин?
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Салата от маслини и лук
Коментари към Салата с риба тон