Хек по гръцки

Необходими продукти:
3 хека
1 лимон
3 - 4 домата
1 - 2 чаени чаши сметана
2 скилидки чесън
100 грама кашкавал
царевично олио
галета
копър
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте рибата, почистете я, внимавайте да не повредите гърба. След това натрийте със сол и пипер от всички страни и полейте със сока от лимона. Подмажете дъното на съда, който ще използвате за печене, с царевично олио. Върху всяко парче риба сложете по стрък копър.
Попарете доматите и ги обелете, разрежете на половина и изцедете сока им. Месестата част нарежете на малки кубчета и ги смесете със сметаната, към която сте добавили намачкания чесън и половината от кашкавала (настърган). С получената комбинация намажете рибата отвътре и отвън. Повърхността поръсете с останалия кашкавал и галетата. Изпечете ястието при 200 градуса в продължение на около 30 - 35 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Как да се справим с белите петна и напукването на доматите?
- Домат
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Рулца от раци в кашкавалена панировка с чесън
Коментари към Хек по гръцки