Понички от тесто с топено сирене и пудра захар
Необходими продукти:
- 50 грама топено сирене (може повече)
- 2 супени лъжици захар
- 1 яйце
- 4-5 супени лъжици брашно (с връх)
- 1/3 чаена лъжица сода
- мъничко лимонов сок
- олио за пържене
- пудра захар
Начин на приготвяне:
Топеното сирене сложете за 10 минути в хладилната камера или във фризера, след това го настържете ситно и смесете със захарта и яйцето.

Содата изгасете в малко сок от лимон и тогава прибавете към останалите продукти.
Започнете постепенно да прибавяте пресятото брашно, замесвайки тесто. Първо сложете 4 супени лъжици. Ако е необходимо, използвайте повече, но не правете тестото твърдо.

Направете го като тънък колбас (с дебелина на пръст) и увийте около два пръста, оформяйки пръстен. Откъснете излишното количество. Така ще получите равномерни кръгчета с отвор в средата. По този начин продължете до изчерпване на тестото.
Изпържете поничките (трябва да станат златисти) в силно нагорещена растителна мазнина, а готовите изваждайте с решетъчна лъжица, която ще позволи да се оттече излишното олио.


Поднесете ги щедро посипани с пудра захар.

Добър апетит!
Източник: idealnaja.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Испански десерт Чурос с шоколадов сос
- Печени понички с ябълки и канела
- Домашни рецепти за гръцки понички локумадес
- Безглутенови понички с боровинки и лимон
- Бисквитени понички със захарна глазура
- Безглутенови понички от оризово брашно
- Понички с кондензирано мляко
- Ябълкови кръгчета с канела
- Понички с малинов конфитюр
- Понички от хляб с конфитюр от ягоди
Коментари към Понички от тесто с топено сирене и пудра захар