Плодова торта с крема сирене и извара
Сочна плодова торта с банан, ябълка, моркови и манго, гарнирана с глазура от крема сирене и извара.
Необходими продукти:
- 175 милилитра растително масло + още за намазняване
- 175 грама кафява захар
- 3 яйца
- 1 малък узрял банан, намачкан
- 140 грама ябълка, настъргана
- 100 грама морков, настърган
- 1 малко манго, обелено и нарязано на малки кубчета
- кората на 1 лимон
- 250 грама самонабухващо брашно
- 1 чаена лъжичка сода бикарбонат
- 1 чаена лъжичка подправка за тиквен пай
за глазурата:
- 225 грама пудра захар, пресята
- 75 грама извара (лимонова, плодова или друга)
- 75 грама крема сирене
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Намазнете и покрийте дъното на правоъгълна тавичка с хартия за печене.
Разбийте маслото и захарта до светла и пухкава смес. Добавете последователно яйцата, банана, морковите, мангото и лимоновите корички и разбърквайте, за да се получи гладка смес.
Смесете брашното със содата и подправката за тиквен пай, след което смесете с плодовата смес, разбъркайте и изсипете в тавичката. Изпечете за 40 минути или до готовност, след което охладете.
Разбийте захарта с изварата и крема сиренето. Разстелете глазурата върху плодовата торта, нарежете на квадратни парчета и сервирайте.
Да ви е сладко!
bbcgoodfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Исландска протеинова торта с боровинки и скир
- Бананова торта с кондензирано мляко и сметана
- Желирана плодова торта с прясно мляко, извара и орехи
- Лесна бананова торта с нишесте и бисквити
- Лятна торта с плодове без печене
- Сиропирана торта с черен шоколад, портокалов крем и глазура
- Божествена торта с млечно-маслен крем, ябълки и орехи
- Домашна торта с крем маскарпоне, кокос и малини
- Торта с блат от авокадо и бадеми
- Торта с малини и червено френско грозде
Коментари към Плодова торта с крема сирене и извара