Плодова торта
Необходими продукти:
За тестото
0,5 чаша сметана
150 грама масло (разтопено)
1 ч. л. бакпулвер
1,5 чаша брашно
ванилия
За плънката
3 голи праскови или круши и 2 ябълки (по-добре кисели сортове или намалете количеството захар при направата на крема)
За крема
1 чаша заквасена сметана (може пълномаслена сметана)
1 чаша захар (или по-малко)
1 яйце
4 с. л. брашно
Начин на приготвяне:
Смесете сметаната, маслото, ванилията, брашното и бакпулвера. Замесете еластично тесто и го сложете в хладилник за 30 минути.
През това време почистете плодовете от семената и нарежете на тънки парчета. С помощта на тел за разбиване на яйца разбийте старателно сметаната, захарта, яйцето и брашното, приготвени за крема.
Извадете тестото от хладилника и го поставете в съда, в който ще печете. Разстелете го с ръце по дъното, а отстрани нека обхваща част от стените на тавата. Сложете плодовете, редувайки различните видове. Залейте всичко с приготвения крем и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато тортата не бъде готова.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Исландска протеинова торта с боровинки и скир
- Бананова торта с кондензирано мляко и сметана
- Желирана плодова торта с прясно мляко, извара и орехи
- Лесна бананова торта с нишесте и бисквити
- Лятна торта с плодове без печене
- Сиропирана торта с черен шоколад, портокалов крем и глазура
- Божествена торта с млечно-маслен крем, ябълки и орехи
- Домашна торта с крем маскарпоне, кокос и малини
- Торта с блат от авокадо и бадеми
- Торта с малини и червено френско грозде
Коментари към Плодова торта