Плодова питка с ябълки, стафиди и тиква

Необходими продукти:
1,5 чаени чаши брашно
5 яйца
2/3 чаена чаша захар
1 супена лъжица мед
1-2 супени лъжици бакпулвер
1/2 чаена лъжица сол
4 кисело-сладки ябълки (всяко с тегло около 100-150 грама)
100-150 грама тиква
сок от 1/2 лимон и портокал
1/2 чаена чаша стафиди
масло за намазване на формата
Начин на приготвяне:
Залейте стафидите за 15-20 минути с гореща вода, тиквата трябва да е обелена и почистена.
Отстранете сърцевината на ябълките и ги нарежете на 14-16 парчета всяка.
Смесете в купа тези продукти, залейте ги с цитрусовия сок и поръсете с няколко супени лъжици захар. Затворете съда с капак и се заемете с направата на тестото.
Смесете 2/3 чаена чаша захар с 1/2 чаена лъжица сол, чукнете яйцата и разбийте. Добавете меда, след което постепенно изсипете брашното с бакпулвера.
Подмажете форма с масло, поръсете с 2 супени лъжици захар и равномерно разпределете плодовете. Следва тестото и поставете съда на средното ниво в загрята до 200 градуса фурна. Изпечете за 35-40 минути.
Когато извадите от печката, покрийте питката с кърпа и изчакайте да се охлади малко. Щом това стане, обърнете върху плоска чиния и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: amamam.ru
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияРецептиЛайфстайл- Погача за новородено бебе
- Тиквата не е това, което беше: 3 нестандартни рецепти с експерта Краси Георгиев
- 10 здравни ползи от консумацията на сок от тиква
- Направете си ексфолираща маска от тиква, ябълка, мляко и мед
- Тиквата подмладява и действа като афродизиак
- Добавянето на нерафинирано тиквено масло в хлебни изделия ги прави по-антиоксидантни
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА