Пица хлебчета
Необходими продукти:
за тестото
- 1 килограм брашно
- 1 кубче жива мая
- 350 милилитра прясно мляко
- 1 чаена лъжичка мед
- 10 грама сол
- 2 разбити яйца
- 200 милилитра олио
за плънката
- 200 грама нарязани домати
- 1-2 нарязани зелени чушки
- 200 грама кашкавал, нарязан на кубчета
- 100-150 грама луканков салам
- 100 грама настъргана моцарела
- 10 броя черни маслини без костилки
- жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Активирайте маята, смесена с прясното мляко и меда. В купа сложете брашното, прибавете солта и разбъркайте. Смесете яйцата с олиото и заедно с маята комбинирайте смесите. Направете тесто и го оставете да втаса. От него разрежете и оформете равни по големина топки. Подредете ги върху застлана с лист пергамент тава и с дъното на чаша направете вдлъбнатини.

Във всяка сложете настъргана моцарела, гарнирайте с домати, чушка, салам, кашкавал и маслина.

Намажете хлебчетата с разбит жълтък и загрейте фурната на 200 градуса.

Запечете за 30-35 минути, охладете, разчупете и се насладете на вкуса.

Бон Апети!
Източник: www.resimliyemektariflerin.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- 22 интересни факта за хляба
- Как да използваме плоча за пица
- Класическа рецепта за чабата
- Погача за прощъпулник
- Еврейски безквасен хляб Маца
Коментари към Пица хлебчета