Пица топчета

Не познаваме човек, който да не обича пица! Обаче познаваме безброй вариации на вкусния италиански специалитет. С времето се появяват все повече интерпретации на класическата пица. Представяме ви бързи и лесни пица хапки, оформени като топчета, които по нищо не издават изненадващо добрия си вкус.
Необходими продукти:
- 400 грама тесто за пица
- 1/2 чаена чаша сос маринара
- 2 чаени чаши резени пеперони
- 220 грама твърдо сирене моцарела - нарязано на кубчета
- брашно за размесване
- 1/4 чаена чаша сода за хляб
- 1 разбито яйце
- 1 чаена лъжица сол
- 2 супени лъжици сух риган
- 1 супена лъжица пармезан (по желание)
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява на 220 градуса.
Откъснете от тестото малко топче и го разтеглете с помощта на пръстите си върху набрашнена повърхност. Намажете с малко доматен сос, сложете резен пеперони, отгоре поставете малко кубче моцарела и завършете с още един резен колбас. Затворете краищата и оформете топка. Така пригответе и останалите хапки.
В тенджера сложете да заври вода и добавете содата. Поставете няколко от хапките и ги запарете за 30 секунди.
След това ги наредете в тавичка за печене. Намажете топчетата с разбито яйце, поръсете с няколко кристалчета сол и щипка риган.
Печете 10-12 минути, докато получат приятен кафеникав загар.
Може да сервирате готовите хапки, поръсени с пармезан и купичка сос Маринара.
Бон Апети!
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: buzzfeed.com
Коментари към Пица топчета