Пица с чоризо, царевица и червен боб
Има някои продукти, които в комбинация носят асоциация за мексиканска храна. Те са царевица, боб и люта чушка. Точно с тях сега ще ви предложим да направите пица, която гарантирано ще се хареса на любителите на пикантната храна.
Необходими продукти:
- 1 1/4 чаени чаши брашно
- 1 чаена лъжица сушен риган
- 1 чаена лъжица къри на прах
- сол
- 1 чаена лъжица суха мая
- 1/3 чаена чаша прясно мляко
- 1/3 чаена чаша доматен сос
- 2/3 чаена чаша настъргана моцарела
- около 60 грама тънко нарязано чоризо
- 1/3 чаена чаша царевица от консерва
- 10 чери доматчета, нарязани на четвъртинки
- 2 люти зелени люти чушки, нарязани
- 2 печурки, нарязани
- 1/3 чаена чаша червен боб от консерва
- 2 супени лъжици свеж магданоз или кориандър, нарязани
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в купа и добавете ригана, къри пастата и посолете. Разбъркайте добре и в центъра направете кладенец, в него сложете маята и 1-2 супени лъжици прясно мляко. Внимателно разбъркайте с лъжичка, така че да не отнемате от брашното. Покрийте с кърпа и оставете за 30 минути.
След това сипете останалото мляко и с помощта на лъжица разбъркайте, а след това с ръце омесете. Ако има нужда, добавете малко брашно, за да може лесно да контролирате тестото. Когато го оформите на топка, покрийте отново с кърпата и пак оставете за 30 минути, докато се удвои.
Тестото разделете на две равни части, едната използвайте, за да приготвите пица, а останалото приберете в хладилник. По желание, може да направите две пици, само удвоете продуктите за плънката.
Върху набрашнен плот сложете едната топка тесто и с ръце разпънете, за да се получи тънък блат. Ако искате, може да разточите с точилка. Сложете лист пекарска хартия върху плота и прехвърлете тестото върху него, след това оформете, ако се е деформирало. Прехвърлете с хартията в тава и намажете с доматения сос. Отгоре поръсете с половината моцарела, отгоре наредете колбаса, поръсете с царевицата, чери доматите, лютата чушка, гъбите и завършете с останалата моцарела.
Печете пицата на 200 градуса аз 25 минути.
След като е изпечена я поръсете с боба и магданоза, нарежете и сервирайте веднага.
sodelicious.recipes
Коментари към Пица с чоризо, царевица и червен боб