Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пица с фенел и наденица

Пица с фенел и наденица

Пица с фенел и наденица - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама тесто за пица на стайна температура
  • 6 супени лъжици зехтин
  • 200 грама наденица (извадете вътрешността от обвивката)
  • 3/4 чаена чаша настъргана моцарела
  • 1/3 чаена чаша сос маринара
  • 1/2 глава малък фенел
  • 3 скилидки чесън нарязани на много тънко
  • сол и черен пипер
  • Лют пипер на люспи и босилек за гарниране (по желание)

Начин на приготвяне:

Намажете тестото с 1 лъжица зехтин и го омесете. Поставете го в найлонова торба или го завийте в купа с фолио.

Загрейте 1 лъжица зехтин в тиган и запържете месото от наденицата, като го раздробите на малки парченца. Гответе докато се препържи и стане кафяво - около 8 минути. Прехвърлете в малка купичка.

Ако използвате огнеупорен тиган, в него сложете 1 лъжица зехтин и разстелете тестото по дъното му. Подправете със сол и пипер и намажете с доматения сос маринара. Поръсете с моцарелата, нарязани на тънко фенел, чесъна и наденицата. Полейте с останалите 2 лъжици зехтин.

Погледнете долната страна на тестото - трябва да се е запекло леко от топлината на тигана. Ако това не се е случило, включете котлона на средна температура и поставете тигана за 3 минути.

Прехвърлете във фурната на средното ниво и печете 10-14 минути, докато сиренето се разтопи и запече. Оставете 5 минути да се охлади, след което поръсете с пипера и листа босилек.

Поръсете със сол и полейте с последната лъжица зехтин.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЛюбопитноСнимки