Пица с фенел и наденица
Необходими продукти:
- 300 грама тесто за пица на стайна температура
- 6 супени лъжици зехтин
- 200 грама наденица (извадете вътрешността от обвивката)
- 3/4 чаена чаша настъргана моцарела
- 1/3 чаена чаша сос маринара
- 1/2 глава малък фенел
- 3 скилидки чесън нарязани на много тънко
- сол и черен пипер
- Лют пипер на люспи и босилек за гарниране (по желание)
Начин на приготвяне:
Намажете тестото с 1 лъжица зехтин и го омесете. Поставете го в найлонова торба или го завийте в купа с фолио.
Загрейте 1 лъжица зехтин в тиган и запържете месото от наденицата, като го раздробите на малки парченца. Гответе докато се препържи и стане кафяво - около 8 минути. Прехвърлете в малка купичка.
Ако използвате огнеупорен тиган, в него сложете 1 лъжица зехтин и разстелете тестото по дъното му. Подправете със сол и пипер и намажете с доматения сос маринара. Поръсете с моцарелата, нарязани на тънко фенел, чесъна и наденицата. Полейте с останалите 2 лъжици зехтин.
Погледнете долната страна на тестото - трябва да се е запекло леко от топлината на тигана. Ако това не се е случило, включете котлона на средна температура и поставете тигана за 3 минути.
Прехвърлете във фурната на средното ниво и печете 10-14 минути, докато сиренето се разтопи и запече. Оставете 5 минути да се охлади, след което поръсете с пипера и листа босилек.
Поръсете със сол и полейте с последната лъжица зехтин.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Как да използваме плоча за пица
- Здравословна черна пица
- Бърза пица на тиган
- Пухкаво тесто за пици без яйца
- Тесто за пица без мая
- Калцоне от готово тесто с колбас, лук и сирена
- Пица на тиган с картофен блат
- Лесна пица с пилешко месо и песто
- Пица капрезе с блат от тортила питка
Коментари към Пица с фенел и наденица