Пица с рукола, гъби и сирене Пекорино
Необходими продукти:
3 супени лъжици зехтин
- 4 чаени чаши нарязани диви гъби
- 500 грама тесто за пица (за предпочитане пълнозърнесто)
- 2 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
- 120 грама твърда моцарела
- 3 чаени чаши рукола
- 1 супена лъжица лимоново олио
- 3 супени лъжици сирене Пекорино
Начин на приготвяне:
Загрейте на 200 градуса във фурната плоча за пица, или тава за 30 минути.
Загрейте 2 лъжици зехтин в тиган и изпържете гъбите, докато покафенеят. Свалете от котлона и оставете настрана.
Разточете тестото върху набрашнен плот или удобна плитка тава. Разпръснете филийките чесън върху тестото и отгоре поръсете с моцарелата и половината гъби. Полейте с останалата 1 лъжица зехтин.
Внимателно прехвърлете пицата върху загрятата плоча и печете около 10-15 минути.
Готовата пица сложете на дъска и разрежете на 4 парчета.
Овкусете руколата със сол и лимоновия зехтин. С нея покрийте пицата и поръсете с останалите гъби и сиренето Пекорино.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
Коментари към Пица с рукола, гъби и сирене Пекорино