Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пица с рукола, гъби и сирене Пекорино

Пица с рукола, гъби и сирене Пекорино

Пица с рукола, гъби и сирене Пекорино - изображение

Необходими продукти:
3 супени лъжици зехтин

  • 4 чаени чаши нарязани диви гъби
  • 500 грама тесто за пица (за предпочитане пълнозърнесто)
  • 2 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
  • 120 грама твърда моцарела
  • 3 чаени чаши рукола
  • 1 супена лъжица лимоново олио
  • 3 супени лъжици сирене Пекорино

Начин на приготвяне:

Загрейте на 200 градуса във фурната плоча за пица, или тава за 30 минути.

Загрейте 2 лъжици зехтин в тиган и изпържете гъбите, докато покафенеят. Свалете от котлона и оставете настрана.

Разточете тестото върху набрашнен плот или удобна плитка тава. Разпръснете филийките чесън върху тестото и отгоре поръсете с моцарелата и половината гъби. Полейте с останалата 1 лъжица зехтин.

Внимателно прехвърлете пицата върху загрятата плоча и печете около 10-15 минути.

Готовата пица сложете на дъска и разрежете на 4 парчета.

Овкусете руколата със сол и лимоновия зехтин. С нея покрийте пицата и поръсете с останалите гъби и сиренето Пекорино.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлСнимкиЛюбопитно