Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пица с рикота, мащерка и смокини

Пица с рикота, мащерка и смокини

Пица с рикота, мащерка и смокини - изображение

Необходими продукти:

  • 600 грама брашно
  • 1 чаена лъжица суха мая
  • 1 чаена лъжица сол
  • 350 милилитра студена вода
  • 250 грама сирене рикота
  • 2 супени лъжици накълцана мащерка
  • 4 смокини
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 чаени лъжици мед

Начин на приготвяне:

В купа сложете брашното, маята и солта. Разбъркайте и добавете студената вода на части и омесете тесто (не е необходимо да използвате цялото количество вода).

Върху набрашнен плот премесете тестото, докато стане меко и еластично.

Сложете в намазнена купа и покрийте с найлоново фолио и кърпа. Оставете да втаса на топло за 12 часа.

Загрейте фурната на максимална температура.

Извадете тестото върху набрашнен плот и омесете, за да изкарате въздуха от него. Разделете го на 2 или 4 топки, всяка внимателно разстелете. Разпределете рикотата между тях.

Поръсете с мащерка, разрязани на 4 смокини и полейте с малко зехтин.

Печете за 10-12 минути, докато пицата стане златиста.

При поднасяне направете мрежа отгоре с мед.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлСнимкиЛюбопитно