Пица с рикота, мащерка и смокини

Необходими продукти:
- 600 грама брашно
- 1 чаена лъжица суха мая
- 1 чаена лъжица сол
- 350 милилитра студена вода
- 250 грама сирене рикота
- 2 супени лъжици накълцана мащерка
- 4 смокини
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 чаени лъжици мед
Начин на приготвяне:
В купа сложете брашното, маята и солта. Разбъркайте и добавете студената вода на части и омесете тесто (не е необходимо да използвате цялото количество вода).
Върху набрашнен плот премесете тестото, докато стане меко и еластично.
Сложете в намазнена купа и покрийте с найлоново фолио и кърпа. Оставете да втаса на топло за 12 часа.
Загрейте фурната на максимална температура.
Извадете тестото върху набрашнен плот и омесете, за да изкарате въздуха от него. Разделете го на 2 или 4 топки, всяка внимателно разстелете. Разпределете рикотата между тях.
Поръсете с мащерка, разрязани на 4 смокини и полейте с малко зехтин.
Печете за 10-12 минути, докато пицата стане златиста.
При поднасяне направете мрежа отгоре с мед.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Как да използваме плоча за пица
- Калцоне с плънка от кайма, моцарела и домати
- Пухкаво тесто за пици без яйца
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Здравословна черна пица
- Домашно пълнозърнесто тесто за пица
- Пица от царевично тесто със сардини, домати и моцарела
- Пица-пай с гъби и кайма
- Домашен сметанов сос с яйца за пица
Коментари към Пица с рикота, мащерка и смокини