Пица с пържен лук и червени чушки
Необходими продукти:
300 грама пшенично брашно
150 милилитра вода
1 чаена лъжица суха мая
0,5 чаена лъжица сол
1 супена лъжица олио
3 червени чушки
2 глави лук
150 грама гъби
200 грама кашкавал
4 супени лъжици доматен сос
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на тънки полукръгчета и го изпържете до златисто в олио. Сложете сол и пипер на вкус. Намажете чушките с масло и ги изпечете във фурната, докато омекнат. След като изстинат, ги обелете и нарежете на тънки ивици. Гъбите нарежете на тънки плочки.
Замесете тестото. Разтворете маята в топла вода и изчакайте няколко минути, за да се образува пяна. Пресейте брашното, прибавете към него сол и разбъркайте. Направете в средата фуния, в която излейте разтворената мая и олиото. Разбъркайте добре и месете тестото в продължение на 5 - 10 минути. След това го сложете в купа, покрийте с кърпа и оставете на топло място за 2 часа (трябва да увеличи обема си 2 пъти). Когато това стане, го разделете на две части. Разточете тънък кръг от всяка и намажете с доматения сок. Отгоре разпределете лука, гъбите и чушките (количествата определете сами според предпочитанията ви).
Сложете пицата да се пече в продължение на 10 минути във фурната. Извадете, поръсете с настърган кашкавал и върнете за още 5 - 7 минути, за да се запече.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
НЕВРАКСИЛ гел 100 мл
НовОСЕМЧАТКА тинктура 50 мл
НовНАСЛАДА 50 мл
НовДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
ФИОННА BODY FIRMING АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО С ЛЮТА ЧУШКА И ЗЕЛЕНО КАФЕ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Салата от маслини и лук
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Тънките пици са по-калорични
- Как да използваме плоча за пица
- Тутманик
Коментари към Пица с пържен лук и червени чушки