Пица с пилешко, лук и гъби
Необходими продукти:
2 чаен чаши брашно
1 чаена чаша вода
щипка захар
щипка сол
11 грама мая
1 супена лъжица олио
1 яйце
1 глава лук
парче пилешко филе
500 грама гъби
100 грама моцарела (или кашкавал)
2 - 3 супени лъжици кетчуп
Начин на приготвяне:
Налейте водата (леко топла) в купа, сложете маята, щипка захар и разбъркайте. След това прибавете брашното, 1 супена лъжица олио, разбитото яйце, сол и замесете тесто. Оставете за половин час на топло, за да втаса.
Нарежете филето на малки парчета и го запържете. Гъбите изпържете с лука, настържете кашкавала.
Подмажете тава с олио и разпределете тестото в нея. Намажете повърхността с кетчуп, разпределете филето, гъбите и кашкавала. Изпечете пицата във фурната при 180 градуса в продължение на 30 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
Коментари към Пица с пилешко, лук и гъби