Пица с пилешко, грозде и песто
Гроздето е идеална гарнитура за салата, но какво ще кажете ако е част от плънката за пица? Това изненадващо допълнение е сладък контраст на изтънченото сирене Пекорино Романо, билковото песто и сочното пиле. Гроздето забавя процеса на стареене, така че без угризения хапнете едно парче пица.
Необходими продукти:
- тесто за пица
- зехтин за намазняване
- 100 грама песто (босилеково или друго)
- 100 грама червено грозде, зърната да са разрязани наполовина
- 230 грама пилешки гърди, настъргани
- 3 скилидки чесън, наситнени
- 100 грама сирене моцарела, нарязано на тънки парчета
- 3 супени лъжици сирене Пекорино Романо, настъргано (или кашкавал)
- черен пипер на вкус
- зелен лук за поръсване
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 220 градуса.
Върху леко набрашнена повърхност разстелете тестото във формата на кръг с размери около 30 сантиметра. Внимателно го прехвърлете в намазнена тава. Разпределете пестото (или доматения сос) равномерно върху тестото, като не слагате по краищата.
Гарнирайте с пилешкото месо, гроздето, чесъна и моцарелата. Поръсете със сирене Пекорино Романо (или с кашкавал) и черен пипер. Запечете за 20 минути или докато коричката стане златистокафява. Гарнирайте със зелен лук, нарежете на 12 парчета и сервирайте.
Приятен апетит!
myrecipes.com
Коментари към Пица с пилешко, грозде и песто