Пица с печени домати, броколи и рикота

Необходими продукти:
- 2 чушки - нарязани на филийки
- 1/2 глава броколи - почистени на розички
- 1/4 малка глава червен лук - нарязан на полумесеци
- 1 чаена чаша чери домати на четвъртинки
- 500 грама тесто за пица
- 1 чаена чаша рикота
- 1 чаена чаша зряла настъргана моцарела
- брашно, сол, зехтин и черен пипер
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса.
Печете зеленчуците със зехтин за 18-20 минути, докато чери доматите се препекат. Извадете ги от фурната и увеличете градусите до 250.
Междувременно намажете огнеупорен тиган със зехтин.
Наръсете кухненския плот с брашно и разточете тестото, докато достигне диаметъра на тигана, който сте приготвили. Прехвърлете блата в тигана и го полейте обилно със зехтин.
Оформете 2 сантиметров борд на блата.
Намажете тестото с рикота и го поръсете с моцарела. Разпределете отгоре печените зеленчуци и полейте със зехтин. Посолете и печете във фурната пицата 12 минути, за да се разтопи сиренето и вкусовете да се съчетаят.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Как да използваме плоча за пица
- Калцоне с плънка от кайма, моцарела и домати
- Пухкаво тесто за пици без яйца
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Здравословна черна пица
- Домашно пълнозърнесто тесто за пица
- Пица от царевично тесто със сардини, домати и моцарела
- Пица-пай с гъби и кайма
- Домашен сметанов сос с яйца за пица
Коментари към Пица с печени домати, броколи и рикота