Пица с песто от броколи, чедър и зеленчуци

Необходими продукти:
- 300 грама брашно
- 100 грама царевично брашно
- 6 грама сол
- 3 грама захар
- 5 грама суха мая
- 1 супена лъжица зехтин
- 220 милилитра топла вода
за плънката
- 300 грама броколи
- 1/3 чаена чаша зехтин
- 1 скилидка чесън
- 1 супена лъжица доматено пюре
- 100 грама царевица от консерва
- 50 грама чери домати, нарязани
- 50 грама наситнени маслини
- 100 грама колбас по избор, нарязан ситно
- 30 грама натрошено сирене
- 1 супена лъжица кисело мляко
- 1 супена лъжица майонеза
- сол и чесън на прах според вкуса ви
- сок от половин лимон
- 150 грама настърган чедър
Начин на приготвяне:
В купа пресейте брашната, добавете солта, захарта, маята. Смесете зехтина с водата, разбъркайте и налейте към сухите съставки. Пригответе тесто, от което разточете блат и го намажете с доматено пюре. В блендер сложете сварените броколи, налейте сок от лимон, добавете сол, черен пипер и зехтин.
Разбийте до получаването на еднородна смес и охладете. Поръсете пицата с царевица, добавете нарязани ситно чесън, домати, колбаси, сирене и чедър. Смесете киселото мляко с майонезата, чесъна на прах и солта. Разбъркайте и охладете.
Гарнирайте блата с пестото от броколи, поръсете с маслините и загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте тава с лист пергамент, преместете блата и изпечете за 30 минути. След готовност охладете пицата и гарнирайте с млечен сос. Разрежете и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.bangsarbabe.com
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съвети- Пригответе си песто от босилек за повече кърма, но не слагайте чесън
- Направете си подмладяваща маска за лице от броколи и розова вода
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА