Ментово песто с шамфъстъци
Необходими продукти:
- 100 милилитра зехтин
- 4 скилидки чесън, обелени
- 1 чаена чаша безсолни шамфъстъци
- 1 връзка прясна мента
- 50 грама пресен босилек
- 50 грама настърган пармезан
- 30 милилитра лимонов сок
- корите от половин лимон
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
В тенджера сложете зехтина и чесновите скилидки. Запържете ги на бавен огън и охладете. В блендер сложете ядките, ментата, босилека, пармезана, лимоновия сок и корички, сол и черен пипер.
Прибавете скилидките чесън и разбийте, прибавяйки зехтина на тънка струйка.
Пресипете в купичка и охладете. Поднесете и се насладете на свежия му вкус.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: toriavey.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ПАСТА ОТ ШАМФЪСТЪК 200 г
ЧАЙ ФИЛТЪР БИОБРОНХО * 20
ТЕРАВИТАЛ МАСКА ЗА ЛИЦЕ ЗА МАЗНА КОЖА 30 мл.
БИЛКА ГИНГИВАЛНА ВОДА ЗА УСТА 250 мл
НЕУРОПАН капки 50 мл
КОСНАТЮР ДЕО-СПРЕЙ С ЛАЙМ И МЕНТА 75 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Спазмолитици
- Шамфъстък - полезни и вредни свойства
- Мента - полезни свойства и приложения
- Отглеждане на мента
- Мента
- Благодарение на шам-фъстъка побеждаваме стреса и развитието на ракови заболявания
- Вани с лечебни растения, билки и етерични масла
- Пийте чай от мента против болки в стомаха
- Успокойте стомаха си с конфитюр от мента
- Пет от най-обичаните билки и медицинската им употреба през вековете
Коментари към Ментово песто с шамфъстъци