Макарони с песто от броколи с грах и бекон

Необходими продукти
- 100-120 грама макарони за порция
За пестото от броколи:
- връзка босилек
- шепа съцветия броколи
- кашкавал (може пармезан или друг подходящ вид)
- 3 супени лъжици зехтин
- сок от един лимон
- 4-5 скилидки чесън
За допълнение:
- 150 грама замразен грах
- 2 тънки ивици бекон
- смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
В блендер смесете продуктите са соса песто: суровите броколи, които предварително сте разделили на съцветия и сте попарили с вряща вода (не е необходимо да ги сварявате), кашкавал/пармезан, чесън, босилек, лимонов сок и зехтин.
Разбийте до еднородност.
Оставете соса за момента и сварете макароните. През това време изпържете бекона (нарязан на парчета).
Щом мазнината му се разтопи, добавете граха и нека сместа се задушава в продължение на няколко минути.
Две минути преди макароните да бъдат готови, отцедете водата, като отделите и запазите малко от нея.
Изсипете ги в тигана с бекона и граха, сложете 3-5 супени лъжици от пестото, малко настърган кашкавал, разбъркайте, налейте няколко супени лъжици от водата, която отделихте.
Задушете всичко на бавен огън за 1-2 минути, след което може да поднесете ястието с парченца домати, например.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: babyblog.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- 14 здравни ползи от консумацията на броколи
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
- Броколи в хрупкава панировка
- Броколи - полезни свойства и противопоказания
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Салата от краставици с броколи, царевица и семена
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Гарнитура от броколи със зелен фасул и моркови
Коментари към Макарони с песто от броколи с грах и бекон