Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Макарони с песто от броколи с грах и бекон

Макарони с песто от броколи с грах и бекон

Макарони с песто от броколи с грах и бекон - изображение

Необходими продукти

  • 100-120 грама макарони за порция

 

За пестото от броколи:

  • връзка босилек
  • шепа съцветия броколи
  • кашкавал (може пармезан или друг подходящ вид)
  • 3 супени лъжици зехтин
  • сок от един лимон
  • 4-5 скилидки чесън

 

За допълнение:

  • 150 грама замразен грах
  • 2 тънки ивици бекон
  • смлян черен пипер

 

Начин на приготвяне:

В блендер смесете продуктите са соса песто: суровите броколи, които предварително сте разделили на съцветия и сте попарили с вряща вода (не е необходимо да ги сварявате), кашкавал/пармезан, чесън, босилек, лимонов сок и зехтин.

броколи

Разбийте до еднородност.

песто

Оставете соса за момента и сварете макароните. През това време изпържете бекона (нарязан на парчета).

бекон

Щом мазнината му се разтопи, добавете граха и нека сместа се задушава в продължение на няколко минути.

грах

Две минути преди макароните да бъдат готови, отцедете водата, като отделите и запазите малко от нея.

Изсипете ги в тигана с бекона и граха, сложете 3-5 супени лъжици от пестото, малко настърган кашкавал, разбъркайте, налейте няколко супени лъжици от водата, която отделихте.

Задушете всичко на бавен огън за 1-2 минути, след което може да поднесете ястието с парченца домати, например.

макарони

макарони

макарони

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: babyblog.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноХранене при...Алтернативна медицинаНовиниДиетиБотаника