Пица с лимецов блат, гъби и песто от босилек
Необходими продукти:
- 250 грама лимецово брашно
- 300 грама кисело мляко
- едно разбито яйце
- 1/2 чаена лъжичка сода за хляб
- 1 чаена лъжичка лимонов сок
- щипка сол
- 1 чаена лъжица зехтин
- 200 грама нарязани печурки
- 200 грама моцарела
- 1 чаена чаша зехтин
- 1 връзка пресен босилек
- 5 грама черен пипер
Начин на приготвяне:
Сложете брашното от лимец в купа и прибавете яйцето, млякото, содата, лимоновия сок, солта, зехтина. Направете тесто и го разстелете върху намазнена и набрашнена тава за пица.
В блендер сложете пресния босилек, налейте зехтина и разбийте до получаването на еднородна паста. Подправете с черен пипер и намажете лимецовия блат. Аранжирайте с нарязаните пресни гъби, поръсете с моцарелата и загрейте фурната на 200 градуса.
Запечете за 30 минути и охладете. Разрежете и поднесете пицата топла, гарнирана с допълнително сос песто.
Добър апетит!
Източник: domesticgothess.com
Коментари към Пица с лимецов блат, гъби и песто от босилек