Пица с гъби и сметанов крем
Необходими продукти за тестото:
200 грама брашно
2 яйца
1/4 ч. л. сол
1 ч. л. суха мая
150 мл топла вода
2 с. л. зехтин
За плънката:
300 грама гъби
300 грама заквасена сметана с висока масленост
5 с. л. твърд настърган кашкавал
млян черен пипер и сол - на вкус
масло за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте гъбите с вода и подсушете с хартиена кърпа. Нарежете няколко от тях с еднаква големина на филийки (ще се използват за украса), а останалите нарежете на ситно. Разтопете маслото в тиган, добавете гъбите и ги задушете. Посолете и оставете да изстинат. Разбийте яйцата, добавете сол и черен пипер и като не спирате да разбивате, прибавяйте по лъжичка от сметаната. В получената смес изсипете 4 лъжици от настъргания кашкавал, а последната оставете за поръсване.
Пресейте брашното за тестото, съберете го на куп и направете дупка по средата. В дупката налейте вода и зехтин, сложете маята и месете до получаването на еднородна смес. Покрийте тестото с влажна кърпа и оставете за 1-1,5 ч. След това го разточете (2 блата с диаметър 25 см), поставете в тава или във форма за печене, разстелете гъбената плънка върху него и отгоре сместа от яйце и сметана. Украсете пицата с оставените парченца гъби и поръсете с кашкавал. Печете около 20 минути на 220 градуса. Може да поднесете пицата във формата, в която сте изпекли.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Тънките пици са по-калорични
- Как да използваме плоча за пица
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Пица от лаваш с гъби, месо и кашкавал
Коментари към Пица с гъби и сметанов крем