Панирани гъби

Необходими продукти:
300 грама пресни средни гъби
1 чаена чаша брашно
1/2 чаена чаша нишесте
3/4 чаена лъжица бакпулвер
1/4 чаена лъжица сол
1 чаена чаша вода
2 чаени чаши галета
чесън и подправки по желание и на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете в голяма купа брашното, бакпулвера, нишестето и солта, налейте водата и направете еднородно тесто. Сложете гъбите в него, нека се покрият равномерно и изцяло. Извадете и оставете да се отцеди излишното тесто. Оваляйте в галетата, да се покрият напълно. След това на няколко пъти изпържете във фритюрник при 180 градуса до златисто.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Горска челядинка
- Сапунка
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Булка гъба, Булница, Яйченик, Ченушка
- Ливаден пачи крак
- Кафяво - червена миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Картофи в гъбен сос
Коментари към Панирани гъби