Панирани гъби

Необходими продукти:
300 грама пресни средни гъби
1 чаена чаша брашно
1/2 чаена чаша нишесте
3/4 чаена лъжица бакпулвер
1/4 чаена лъжица сол
1 чаена чаша вода
2 чаени чаши галета
чесън и подправки по желание и на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете в голяма купа брашното, бакпулвера, нишестето и солта, налейте водата и направете еднородно тесто. Сложете гъбите в него, нека се покрият равномерно и изцяло. Извадете и оставете да се отцеди излишното тесто. Оваляйте в галетата, да се покрият напълно. След това на няколко пъти изпържете във фритюрник при 180 градуса до златисто.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Кичурка
- Пълнена ряпа с бели гъби и лук
- Задушени гъби в бира и масло
- Задушени картофи с гъби и грах в кокосово мляко
- Двуспорова печурка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
Коментари към Панирани гъби