Панирани гъби

Необходими продукти:
300 грама пресни средни гъби
1 чаена чаша брашно
1/2 чаена чаша нишесте
3/4 чаена лъжица бакпулвер
1/4 чаена лъжица сол
1 чаена чаша вода
2 чаени чаши галета
чесън и подправки по желание и на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете в голяма купа брашното, бакпулвера, нишестето и солта, налейте водата и направете еднородно тесто. Сложете гъбите в него, нека се покрият равномерно и изцяло. Извадете и оставете да се отцеди излишното тесто. Оваляйте в галетата, да се покрият напълно. След това на няколко пъти изпържете във фритюрник при 180 градуса до златисто.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Свинско с гъби в сметана
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Лисичка, Жълтокафява миризливка, Фуниевидна орешарка
- Гъби с чушки и лук, задушени във вино
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Гъбите помагат при деменция
- Гъбена каша с лук и заквасена сметана
- Задушен боб с гъби и зеленчуци
Коментари към Панирани гъби