Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пица с блат от пърленка и плънка с яйца

Пица с блат от пърленка и плънка с яйца

Пица с блат от пърленка и плънка с яйца - изображение

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 220 грама сурова наденица
  • 7 средни по размер пърленки или плоски хлебчета
  • 1 чаена чаша сос за пица (като маринара)
  • 1/2 чаена чаша настъргана зряла моцарела
  • 1/2 чаена чаша настъргано сирене чедър
  • 1/2 чаена чаша нарязан на тънко червен лук
  • 4 чаени чаши рукола
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 чаена лъжица лимонов сок
  • 1-2 чаени лъжици настърган пармезан

Начин на приготвяне:

Най-напред изкарайте яйцата от хладилника, за да се темперират за 30 минути.

През това време извадете вътрешността на наденицата и запържете месото, като го раздробите максимално. Излейте излишната мазнина от тигана.

Затоплете пърленките за 4-6 минути във фурната на 200 градуса, докато започнат леко да се запичат.

След като ги извадите от фурната увеличете градусите до 220.

Намажете 4-те питки със сос, поръсете с моцарела и чедър, разпределете запържената наденичка и лука. В центъра на всяка пица направете малко кладенче и вътре чукнете яйцето. Запечете пиците за около 12-15 минути, до готовност на яйцето, според вашия вкус.

В купичка смесете руколата, зехтина, лимоновия сол и подправете с черен пипер и сол, на вкус (не прекалявайте, тъй като в пицата има доста сирена). Поръсете с пармезан и сервирайте с пиците.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлСнимкиЛюбопитно