Пица с блат от качамак и плънка от бекон, лук и сирене
Необходими продукти
За блата:
- 200 грама царевично брашно/смляна царевица
- 50 грама масло
- 3 яйца
- сол на вкус
За плънката:
- 150 грама бекон
- 1 глава кромид лук
- 1 морков
- 2 чаени лъжици доматено пюре
- 150 грама сирене
- майонеза по желание
Начин на приготвяне:
Сварете царевичното брашно, като добавите маслото към кашата, която след това оставете да се охлади до стайна температура. Тогава сложете трите сурови яйца, разбъркайте и разпределете блат във форма за пица.
Бекона и лука нарежете на кубчета, моркова наситнете или настържете. Изпържете заедно тези продукти, а в края на процеса прибавете доматеното пюре.
Изсипете сместа върху царевичната основа, а най-отгоре сложете сиренето, нарязано на дребни кубчета.
По желание завършете с решетка от майонеза и изпечете пицата за 7-10 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: receptveka.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Как да използваме плоча за пица
- Здравословна черна пица
- Бърза пица на тиган
- Тесто за пица без мая
- Джоб пица с кори за лазаня
- Пухкаво тесто за пици без яйца
- Пица на тиган с картофен блат
- Калцоне от готово тесто с колбас, лук и сирена
- Бърза пица на тиган от течно тесто
Коментари към Пица с блат от качамак и плънка от бекон, лук и сирене