Пица с бекон, гъби и лук
Необходими продукти:
- 250 грама брашно
- 1 яйце
- 130 милилитра прясно мляко
- 1/3 чаена лъжица сол
- 15 грама прясна мая
- 1 супена лъжица захар
- 150 грама бекон
- 200 грама кашкавал
- 1/2 глава лук
- 200 грама гъби
- кетчуп на вкус
- олио за намазване на съда
Начин на приготвяне:
Разтворете маята в топлото мляко, сложете солта, яйцето и захарта, разбъркайте.

Добавете брашното и замесете гладко тесто.

Поставете го в купа, покрийте с кърпа и оставете да втаса. Необходимото време зависи от качеството на маята и температурата на помещението.

Междувременно настържете кашкавала, бекона нарежете тънко.

Гъбите изпържете или сварете. Може да използвате както печурки, така и горски, пресни или замразени.

Разделете тестото на две равни части, които разточете в два тънки кръгли пласта.

Поставете единия във форма, чиито дъно и стени сте намазали с олио.

Лука накълцайте ситно и го разпределете върху основата.

Следват беконът и гъбите.

Поръсете всичко с кашкавала и сложете малко кетчуп по повърхността.

Изпечете за 20 минути във фурната (докато покритието се разтопи).

По същия начин направете още една пица.

Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcook.ru
Коментари към Пица с бекон, гъби и лук