Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Пици Пица с бекон, гъби и лук

Пица с бекон, гъби и лук

Пица с бекон, гъби и лук - изображение

Необходими продукти:

  • 250 грама брашно
  • 1 яйце
  • 130 милилитра прясно мляко
  • 1/3 чаена лъжица сол
  • 15 грама прясна мая
  • 1 супена лъжица захар
  • 150 грама бекон
  • 200 грама кашкавал
  • 1/2 глава лук
  • 200 грама гъби
  • кетчуп на вкус
  • олио за намазване на съда


Начин на приготвяне:

Разтворете маята в топлото мляко, сложете солта, яйцето и захарта, разбъркайте.

мляко

Добавете брашното и замесете гладко тесто.

брашно

Поставете го в купа, покрийте с кърпа и оставете да втаса. Необходимото време зависи от качеството на маята и температурата на помещението.

тесто

Междувременно настържете кашкавала, бекона нарежете тънко.

бекон

Гъбите изпържете или сварете. Може да използвате както печурки, така и горски, пресни или замразени.

гъби

Разделете тестото на две равни части, които разточете в два тънки кръгли пласта.

тесто

Поставете единия във форма, чиито дъно и стени сте намазали с олио.

тесто

Лука накълцайте ситно и го разпределете върху основата.

лук

Следват беконът и гъбите.

гъби

Поръсете всичко с кашкавала и сложете малко кетчуп по повърхността.

кашкавал

Изпечете за 20 минути във фурната (докато покритието се разтопи).

пица

По същия начин направете още една пица.

пица

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcook.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЛайфстайл