Пица с бекон, гъби и лук

Необходими продукти:
- 250 грама брашно
- 1 яйце
- 130 милилитра прясно мляко
- 1/3 чаена лъжица сол
- 15 грама прясна мая
- 1 супена лъжица захар
- 150 грама бекон
- 200 грама кашкавал
- 1/2 глава лук
- 200 грама гъби
- кетчуп на вкус
- олио за намазване на съда
Начин на приготвяне:
Разтворете маята в топлото мляко, сложете солта, яйцето и захарта, разбъркайте.
Добавете брашното и замесете гладко тесто.
Поставете го в купа, покрийте с кърпа и оставете да втаса. Необходимото време зависи от качеството на маята и температурата на помещението.
Междувременно настържете кашкавала, бекона нарежете тънко.
Гъбите изпържете или сварете. Може да използвате както печурки, така и горски, пресни или замразени.
Разделете тестото на две равни части, които разточете в два тънки кръгли пласта.
Поставете единия във форма, чиито дъно и стени сте намазали с олио.
Лука накълцайте ситно и го разпределете върху основата.
Следват беконът и гъбите.
Поръсете всичко с кашкавала и сложете малко кетчуп по повърхността.
Изпечете за 20 минути във фурната (докато покритието се разтопи).
По същия начин направете още една пица.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcook.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Как да използваме плоча за пица
- Джоб пица с кори за лазаня
- Бърза пица на тиган
- Мини пици от багета с кашкавал, чушки и маслини
- Мини пица във форма за мъфини
- Пица с аспержи, чесън и сирене
- Пица с цели яйца, кашкавал и бекон
- Пица Диабло
- Бързо тесто за пица с мед
Коментари към Пица с бекон, гъби и лук