Пица с аспержи, чесън и сирене

Лесна рецепта за пица с аспержи, чесън и сирене фонтина. Сервирайте с бейби зеленчуци и овкусете с винегрет и пекан по желание.
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици зехтин екстра върджин
- 3 скилидки чесън, пресовани
- 1 връзка аспержи
- 1/2 чаена чаша див лук (или зелен лук), нарязан
- сол и черен пипер на вкус
- 500 грама тесто за пица
- 1 чаена чаша сирене фортина (или моцарела), настъргано
Начин на приготвяне:
Загрейте предварително фурната до 230 градуса за най-малко 15 минути, като сложите вътре тавичката за пица.
Разбъркайте чесъна и 2 супени лъжици зехтин в малка купичка. Нарежете аспержите на парчета по дължина и овкусете с останалата 1 супена лъжица зехтин, 1/4 чаша див лук (или зелен лук), сол и черен пипер на вкус.
Внимателно извадете загрятата тавичка, намазнете дъното и разстелете тестото. Намажете отгоре с маслено-чесновата смес. Подредете аспержите, поръсете със сиренето и останалата смес от див лук. Изпечете пицата на долния рафт на фурната за около 15 минути или докато стане хрупкава и златиста и сиренето се разтопи. Сервирайте топла.
Приятен апетит!
eatingwell.com
Коментари към Пица с аспержи, чесън и сирене