Пица-сос
Необходими продукти
За тестото:
250 грама брашно
120 милилитра вода
1 чаена лъжица мая
щипка сол
За соса:
1 глава лук
2 скилидки чесън
5-6 печурки
380 грама доматен сос
1 чаена чаша настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Замесете еластично тесто от брашното с топлата вода и маята, сложете и щипка сол. Намажете го с олио и оставете на топло място за 10 минути.
През това време направете соса.
Нарежете гъбите ситно и ги изпържете заедно с лука и чесъна. След това налейте доматения сос, а ако предпочитате, може да добавите и парченца шунка или пилешко, също всякакви зеленчуци.
Тестото вече трябва да е втасало малко. Разточете го с дебелина 2-3 сантиметра и нарежете на ивици с дебелина 1,5 сантиметра. Навийте всяка от тях като охлюв.
Подредете около стените на подходяща кръгла тава, подмазана с олио.
В средата налейте соса и го поръсете с настърган кашкавал. Може да намажете тестото с разбито яйце, за да придобие по-красив златист цвят.
Изпечете в загрята фурна до готовност.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.name
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Как да използваме плоча за пица
- Здравословна черна пица
- Бърза пица на тиган
- Тесто за пица без мая
- Джоб пица с кори за лазаня
- Пухкаво тесто за пици без яйца
- Пица на тиган с картофен блат
- Калцоне от готово тесто с колбас, лук и сирена
- Бърза пица на тиган от течно тесто
Коментари към Пица-сос