Пица-сос

Необходими продукти
За тестото:
250 грама брашно
120 милилитра вода
1 чаена лъжица мая
щипка сол
За соса:
1 глава лук
2 скилидки чесън
5-6 печурки
380 грама доматен сос
1 чаена чаша настърган кашкавал

Начин на приготвяне:
Замесете еластично тесто от брашното с топлата вода и маята, сложете и щипка сол. Намажете го с олио и оставете на топло място за 10 минути.

През това време направете соса.
Нарежете гъбите ситно и ги изпържете заедно с лука и чесъна. След това налейте доматения сос, а ако предпочитате, може да добавите и парченца шунка или пилешко, също всякакви зеленчуци.
Тестото вече трябва да е втасало малко. Разточете го с дебелина 2-3 сантиметра и нарежете на ивици с дебелина 1,5 сантиметра. Навийте всяка от тях като охлюв.

Подредете около стените на подходяща кръгла тава, подмазана с олио.

В средата налейте соса и го поръсете с настърган кашкавал. Може да намажете тестото с разбито яйце, за да придобие по-красив златист цвят.
Изпечете в загрята фурна до готовност.

Добър апетит!
Снимки: povarenok.name
Коментари към Пица-сос