Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Пици Пица-руло с колбаси, сирена и домати

Пица-руло с колбаси, сирена и домати

Пица-руло с колбаси, сирена и домати - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 240 милилитра топла вода
  • 2 1/4 чаени лъжици суха мая
  • 1 супена лъжица захар
  • 2 чаени лъжици сол
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 420 грама брашно

За плънката:

  • 1 консерва домати в собствен сос
  • кашкавал и пармезан на вкус
  • шунка и колбас на вкус
  • сушени домати на вкус
  • 1 яйце


Начин на приготвяне:

В топлата вода разтворете захарта и маята, оставете за 10-15 минути на топло място, докато дрождите се активират и се образуват мехурчета.

Тогава прибавете половината от брашното, зехтина, сол на вкус и бъркайте, докато брашното се смеси добре с течността.

След това започнете да добавяте по малко от останалото брашно, като продължавате да бъркате. Тестото трябва да не се лепи по ръцете. Сложете го в намазнена купа, намажете с олио и самото тесто, покрийте го с влажна кърпа и оставете да втасва на топло за 1-2 часа.

През това време подгответе плънката.

Нарежете консервираните домати на кубчета, шунката и колбаса - на тънки парчета, пармезана и кашкавала настържете.

Разточете готовото тесто върху лист пергамент и разпределете консервираните домати, като оставите около 6-7 сантиметра непокрито тесто по краищата.

След това подредете слоеве: пармезан, шунка, колбас, сушени домати и кашкавал.

Разбийте с вилица яйцето и с него намажете свободните краища от тестото (използвайте кулинарна четка).

Навийте руло, намажете с яйцето повърхността му и направете леки разрези с остър нож. По желание може да поръсите с пармезан или кашкавал.

Изпечете пицата за 10-15 минути в загрята на 240 градуса фурна.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: smak.ua

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноЗдравни съвети