Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Пици Пица от три вида брашно с гъби, маслини и чеснов кашкавален сос

Пица от три вида брашно с гъби, маслини и чеснов кашкавален сос

от 17 ное 2017г., обновено на 20 ное 2017г.
Пица от три вида брашно с гъби, маслини и чеснов кашкавален сос - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За тестото:

  • 1,5 чаени чаши ръжено брашно
  • 1 чаена чаша пшенично брашно
  • 6 супени лъжици ленено брашно
  • 1/2 чаена чаша олио
  • вода
  • щипка сол
  • 2 чаени лъжици бакпулвер

За плънката:

  • 300 грама кашкавал
  • 400 грама гъби (в случая са използвани замразени печурки)
  • 2-3 домата
  • 200 грама почистени от костилките зелени маслини

За чесновия сос:

  • 5-6 скилидки чесън
  • 2 супени лъжици мащерка
  • по щипка черен пипер и сол
  • 8 супени лъжици олио

 

Начин на приготвяне:

Първо направете блата за пицата, смесвайки трите вида брашно, сложете щипка сол, бакпулвера, разбъркайте и налейте олиото в сухата смес. Разбъркайте още веднъж и постепенно налейте вода (около половин чаена чаша). Тестото трябва да бъде с гъста еднородна консистенция и да не се лепи по ръцете.

Оформете като топка и разстелете в тава (върху лист пергамент) под формата на кръг с дебелина 8-10 милиметра.

тесто

Поставете във фурната за 5 минути при 160 градуса (целта е блатът да се изсуши).

Подгответе продуктите за плънката: кашкавала настържете, гъбите подсолете и изпържете в 2 супени лъжици олио за 5 минути.

гъби

Извадете основата от фурната и върху нея подредете половината от нарязаните на кръгчета зелени маслини и гъбите.

маслини

Чесновия сос направете, като пресовате или накълцате ситно скилидките, смесете ги с мащерката, добавете по щипка сол и черен пипер, налейте олиото и разбъркайте.

чеснов сос

В ароматната комбинация изсипете 200-250 грама от кашкавала и равномерно покрийте гъбите и маслините с готовия сос.

чеснов сос

Следват останалите маслини, доматени кръгчета и накрая поръсете с кашкавал.

домат

кашкавал

Изпечете пицата за около 20 минути при 200 градуса и я поднесете гореща.

пица

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: perfectfood.ru

Още по темата:
  • Как да използваме плоча за пица Как да използваме плоча за пица
  • Пица-палачинка Пица-палачинка
  • Джоб пица с кори за лазаня Джоб пица с кори за лазаня
  • Пухкаво тесто за пици без яйца Пухкаво тесто за пици без яйца
5.0/5 1 оценка

Коментари към Пица от три вида брашно с гъби, маслини и чеснов кашкавален сос

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пица от три вида брашно с гъби, маслини и чеснов кашкавален сос
    www.framar.bg 
    на 10 September 2025 в 13:33
    Коментирайте "Пица от три вида брашно с гъби, маслини и чеснов кашкавален сос"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Пици
  • Как да използваме плоча за пица
  • Бърза пица на тиган
  • Хрупкава двойна пица на тиган
  • Бърза пица без месене
  • Пица-палачинка
  • Джоб пица с кори за лазаня
  • Здравословна черна пица
  • Пица с кайма
  • Пухкаво тесто за пици без яйца
  • Млечна пица с тиквички, царевица и сирене
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Как да се справим със скръбта по любим човек през първите дни и седмициКак да се справим със скръбта по любим човек през първите дни и седмици

Как да се справим със скръбта по любим човек през първите дни и седмици

от 10 сеп 2025г.Прочети повече
В какъв ред се нанасят продуктите за лицеВ какъв ред се нанасят продуктите за лице

В какъв ред се нанасят продуктите за лице

от 09 сеп 2025г.Прочети повече
Иновативен метод намалява времето за размразяване на кръвта при кръвопреливанияИновативен метод намалява времето за размразяване на кръвта при кръвопреливания

Иновативен метод намалява времето за размразяване на кръвта при кръвопреливания

от 09 сеп 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Добра майка ли съм - проучване на momfident.io

преди 12 дни, 21 часа и 56 мин.

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 56 дни, 15 мин.
Всички

АНКЕТА

На каква възраст е вашият личен лекар?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ФАРМАЛАЙФ КРЕМ С АРНИКА 100 мл

СМЕКТА прах за перорална суспензия * 10

БИОХЕРБА НАТОКИНАЗА капсули 100 мг. * 100

СОЛЮШЪН ИЗМИВЕН ГЕЛ ЗА ТЯЛО СЪС САЛИЦИЛОВА КИСЕЛИНА 200 мл

БИОХЕРБА ФОРМУЛА ПРИ МЕНОПАУЗА капсули * 100

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ПИАСКЛЕДИН капсули 100 мг / 200 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 10 сеп 2025г. в 11:15:34

ХИМАЛАЯ ГЕРИФОРТЕ таблетки * 40

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 10 сеп 2025г. в 11:14:35

ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ ВИТАМИНИ А - Я ЗА ДЕЦА сироп 150 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 10 сеп 2025г. в 11:13:28

ЗЕТРУМ прах за перорална суспензия 200 мг / 5 мл 20 мл ХИМАКС ФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 10 сеп 2025г. в 11:09:58

ВИТАМИН C ампули за пиене 100 мг / мл 2 мл * 10 КУТИЯ СОФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 10 сеп 2025г. в 11:08:03
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival