Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Пици Пица от три вида брашно с гъби, маслини и чеснов кашкавален сос

Пица от три вида брашно с гъби, маслини и чеснов кашкавален сос

Пица от три вида брашно с гъби, маслини и чеснов кашкавален сос - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 1,5 чаени чаши ръжено брашно
  • 1 чаена чаша пшенично брашно
  • 6 супени лъжици ленено брашно
  • 1/2 чаена чаша олио
  • вода
  • щипка сол
  • 2 чаени лъжици бакпулвер

За плънката:

  • 300 грама кашкавал
  • 400 грама гъби (в случая са използвани замразени печурки)
  • 2-3 домата
  • 200 грама почистени от костилките зелени маслини

За чесновия сос:

  • 5-6 скилидки чесън
  • 2 супени лъжици мащерка
  • по щипка черен пипер и сол
  • 8 супени лъжици олио

 

Начин на приготвяне:

Първо направете блата за пицата, смесвайки трите вида брашно, сложете щипка сол, бакпулвера, разбъркайте и налейте олиото в сухата смес. Разбъркайте още веднъж и постепенно налейте вода (около половин чаена чаша). Тестото трябва да бъде с гъста еднородна консистенция и да не се лепи по ръцете.

Оформете като топка и разстелете в тава (върху лист пергамент) под формата на кръг с дебелина 8-10 милиметра.

тесто

Поставете във фурната за 5 минути при 160 градуса (целта е блатът да се изсуши).

Подгответе продуктите за плънката: кашкавала настържете, гъбите подсолете и изпържете в 2 супени лъжици олио за 5 минути.

гъби

Извадете основата от фурната и върху нея подредете половината от нарязаните на кръгчета зелени маслини и гъбите.

маслини

Чесновия сос направете, като пресовате или накълцате ситно скилидките, смесете ги с мащерката, добавете по щипка сол и черен пипер, налейте олиото и разбъркайте.

чеснов сос

В ароматната комбинация изсипете 200-250 грама от кашкавала и равномерно покрийте гъбите и маслините с готовия сос.

чеснов сос

Следват останалите маслини, доматени кръгчета и накрая поръсете с кашкавал.

домат

кашкавал

Изпечете пицата за около 20 минути при 200 градуса и я поднесете гореща.

пица

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: perfectfood.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЛайфстайл