Пица от бутер тесто с пилешки гърди, печурки, лук и яйца

Необходими продукти:
- 400 грама пилешки гърди
- 300 грама бутер тесто
- 300 грама кашкавал
- 200 милилитра течна сметана
- консервирани печурки на вкус
- 3 яйца
- 2-3 глави лук
- подправка за пиле
- смлян черен пипер
- зелени подправки
- сол
Начин на приготвяне:
Лука нарежете ситно или на полукръгчета, изпържете го в олио.
Месото нарежете произволно, поръсете го с черен пипер, подправката за пиле, сол и разбъркайте. Изсипете в тигана при лука и пържете до златисто.
Отцедете течността от гъбената консерва, печурките нарежете и прибавете при леко охладилото се пилешко.
Разбийте яйцата, налейте сметаната при тях, сложете настъргания кашкавал и накълцаните зелени подправки (може да използвате копър, зелен лук и други).
Размразете и разточете бутер тестото, с него покрийте дъното на тава, като оформите трисантиметрови бордове по краищата.
Върху този пласт разпределете плънката и леко я притиснете към основата. Залейте я с яйчено-сметановата комбинация, която покрийте с краищата на тестото.
Изпечете баницата за около половин час при температура от 200 градуса.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkuso.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Пилешко филе Капрезе
Коментари към Пица от бутер тесто с пилешки гърди, печурки, лук и яйца