Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Пици Пица от бутер тесто с пилешки гърди, печурки, лук и яйца

Пица от бутер тесто с пилешки гърди, печурки, лук и яйца

Пица от бутер тесто с пилешки гърди, печурки, лук и яйца - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама пилешки гърди
  • 300 грама бутер тесто
  • 300 грама кашкавал
  • 200 милилитра течна сметана
  • консервирани печурки на вкус
  • 3 яйца
  • 2-3 глави лук
  • подправка за пиле
  • смлян черен пипер
  • зелени подправки
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Лука нарежете ситно или на полукръгчета, изпържете го в олио.

Месото нарежете произволно, поръсете го с черен пипер, подправката за пиле, сол и разбъркайте. Изсипете в тигана при лука и пържете до златисто.

Отцедете течността от гъбената консерва, печурките нарежете и прибавете при леко охладилото се пилешко.

Разбийте яйцата, налейте сметаната при тях, сложете настъргания кашкавал и накълцаните зелени подправки (може да използвате копър, зелен лук и други).

Размразете и разточете бутер тестото, с него покрийте дъното на тава, като оформите трисантиметрови бордове по краищата.

Върху този пласт разпределете плънката и леко я притиснете към основата. Залейте я с яйчено-сметановата комбинация, която покрийте с краищата на тестото.

Изпечете баницата за около половин час при температура от 200 градуса.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkuso.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиСъставкиНовиниДиетиБотаникаПроизводителиПсихологияАлт. медицинаКлинични пътекиИстория