Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Пица-лазаня с пеперони и доматен сос

Пица-лазаня с пеперони и доматен сос

Пица-лазаня с пеперони и доматен сос - изображение

Необходими продукти:

  • 1 пакет кори за лазаня (500 грама)
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1/2 глава лук
  • 200 грама гъби печурки
  • 500 грама телешка кайма
  • 1 супена лъжица риган
  • 1/4 чаена лъжица лютив пипер на люспи
  • 900 грама доматен сос маринара
  • 3 чаени чаши рикота
  • 2 яйца
  • 1 чаена чаша настърган пармезан
  • сол и черен пипер
  • 1 чаена чаша пеперони (или друг колбас по избор)
  • 3 чаени чаши настъргана моцарела
  • нарязан босилек за гарниране

Начин на приготвяне:

Сварете лазанята, както е описано на опаковката.

Запържете лука и гъбите (предварително нарязани), докато омекнат. Подправете със сол и добавете каймата. Гответе я, докато покафенее, като я разбърквате, за да я раздробите. Подправете с лютия пипер и добавете соса маринара. Оставете да къкри 10 минути.

В купа смесете рикотата, яйцето, пармезана и сложете сол и пипер.

По дъното на керамична тава сложете една лъжица от доматения сос.

Отгоре подредете 1 ред кори за лазаня. Следва 1 пласт от рикотата, малко настъргана моцарела и ред резени пеперони. Повторете и завършете с моцарела и колбас.

Покрийте с алуминиево фолио и печете на 170 градуса за 35 минути, след това махнете фолиото и запечете сиренето за 10 минути, докато стане златисто.

лазаня-пица

Оставете лазанята да изстине 20 минути, преди да пристъпите към сервиране.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЛайфстайл