Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пица крокети

Пица крокети

Пица крокети - изображение

Необходими продукти:


  • 60 грама краве масло
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 1 глава лук, нарязана ситно
  • 150 грама нарязан салам пеперони или друг колбас по избор
  • 1/2 чаена чаша брашно
  • 2 чаени чаши топло прясно мляко
  • 150-200 грама настъргана моцарела
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 чаена лъжичка сух риган
  • 2 листенца нарязан пресен босилек
  • 3 разбити яйца
  • 1 чаена чаша брашно
  • щипка сол
  • щипка сух риган
  • 100 грама едро смляна галета
  • мазнина за пържене


Начин на приготвяне:


В тиган сгорещете маслото и зехтина. Запържете лука, колбаса и добавете брашното.

пица крокети

Бъркайте енергично и разредете с прясното мляко.

пица крокети

Добавете моцарелата, разбъркайте и след сгъстяване овкусете със сол, черен пипер, риган и босилек.

пица крокети

Охладете, изсипете сместа в продълговата тава. Покрийте с прозрачно фолио и съхранете в хладилник за два часа.

пица крокети

Разрежете на части.

пица крокети

С набрашнени длани оформете крокети.

пица крокети

Оваляйте ги в смес от брашно, риган и сол, а след това потопете в яйцата и галетата.

пица крокети

Сгорещете повече мазнина и изпържете до златисто. Отцедете, подредете в чиния и поднесете топли, гарнирани със сос по избор.

пица крокети

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: wistedfood.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЛайфстайл