Питки с масло и сирене
Необходими продукти:
200 грама кисело мляко
2,5 чаени чаши брашно
1/2 чаена лъжица сода
1/2 чаена лъжица сол
За плънката:
250 грама сирене (или кашкавал)
копър и магданоз на вкус
100 грама масло за намазване
Начин на приготвяне:
Замесете меко тесто от брашното и млякото, добавете содата и солта. Може да се наложи да използвате повече брашно, важното е тестото да не бъде стегнато.
Измийте копъра и магданоза, подсушете ги нарежете на ситно.
Натрошете сиренето в купа, намачкайте го, не трябва да има големи бучки.
Прибавете зелените подправки и разбъркайте.
Разделете тестото на 6 части и разточете всяка от тях. В средата сложете от получената плънка.
Затворете пълнежа с тестото, оформете топка и размесете.
След това отново разточете, съобразявайки се с размера на съда, в който ще печете. Колкото по-тънко е тестото, толкова по-добре (около 0,5 см е достатъчно). Внимавайте тестото да не се скъса и сместа да излиза от него.
Разтопете маслото, с него ще намазвате готовите горещи питки.
Нагорещете тиган на силен огън, след което намалете температурата до средна и изпечете от двете страни питките.
Не е нужно да препичате, достатъчно е да се зачервят.
Когато извадите от тигана, слагайте в чиния или друг подходящ съд, намазвайте ги обилно с разтопеното масло и затваряйте съда с капак или покривайте с фолио, докато приключите с печенето на всички.
След това увийте във фолио, покрийте с кърпа и оставете за известно време, за да омекнат хубаво и да се топят в устата.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ЛЕНЕНО МАСЛО 350 мл АГРОСЕЛПРОМ
ОСТРОВИТ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ МАСЛО 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА НАР 50 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ БОРОВИ ИГЛИЧКИ 20 мл
СИЛТОНА МАСЛО ОТ БЯЛ ТРЪН НЕФИЛТРИРАНО 750 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Обикновен маслен крем
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Цветни рулца от тортила питки
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
Коментари към Питки с масло и сирене