Питки с масло и сирене

Необходими продукти:
200 грама кисело мляко
2,5 чаени чаши брашно
1/2 чаена лъжица сода
1/2 чаена лъжица сол
За плънката:
250 грама сирене (или кашкавал)
копър и магданоз на вкус
100 грама масло за намазване
Начин на приготвяне:
Замесете меко тесто от брашното и млякото, добавете содата и солта. Може да се наложи да използвате повече брашно, важното е тестото да не бъде стегнато.
Измийте копъра и магданоза, подсушете ги нарежете на ситно.
Натрошете сиренето в купа, намачкайте го, не трябва да има големи бучки.
Прибавете зелените подправки и разбъркайте.
Разделете тестото на 6 части и разточете всяка от тях. В средата сложете от получената плънка.
Затворете пълнежа с тестото, оформете топка и размесете.
След това отново разточете, съобразявайки се с размера на съда, в който ще печете. Колкото по-тънко е тестото, толкова по-добре (около 0,5 см е достатъчно). Внимавайте тестото да не се скъса и сместа да излиза от него.
Разтопете маслото, с него ще намазвате готовите горещи питки.
Нагорещете тиган на силен огън, след което намалете температурата до средна и изпечете от двете страни питките.
Не е нужно да препичате, достатъчно е да се зачервят.
Когато извадите от тигана, слагайте в чиния или друг подходящ съд, намазвайте ги обилно с разтопеното масло и затваряйте съда с капак или покривайте с фолио, докато приключите с печенето на всички.
След това увийте във фолио, покрийте с кърпа и оставете за известно време, за да омекнат хубаво и да се топят в устата.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
БОТАЛАЙФ ОРГАНИЧНО МАСЛО ОТ РИГАН 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГЕРАНИУМ 10 мл
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО СЛЪНЧОГЛЕДОВО МАСЛО - ШАРЛАН 500 мл ЗЕМЕЛА
ЕОФЛОРИА МАСЛО OT СЕМЕНА НА ЧИА 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГРОЗДОВИ СЕМКИ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Тутманик
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Цветни рулца от тортила питки
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Шоколадов чийзкейк с малини без печене
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
Коментари към Питки с масло и сирене